Άνοιξε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων για μαθητές (Voucher 200 ευρώ)

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 μπορεί να υποβάλλονται αιτήσεις επιχορήγησης σε δικαιούχους του Α΄ κύκλου του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” (μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα digital-access.gov.gχρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνοντας  τα στοιχεία που τους ζητούνται) για το πρόγραμμα voucher 200 ευρώ που αφορά στην απόκτηση tablets, laptops και desktops για μαθητές/τριες (οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα)

Για τον Α’ Κύκλο, ζητούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Για τους μαθητές από Γ΄- ΣΤ΄ ο αριθμός μητρώου του μαθητή/τριας αναγράφεται στον έλεγχο προόδου μαθητή. Για τον αριθμό μητρώου των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων  μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το σχολείο 9.00-12.30 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - 05-04-21 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους Δικαιούχους της «Ψηφιακής Μέριμνας »