Ενημέρωση γονέων για την επαναλειτουργία του σχολείου από 1 Ιουνίου

Αγαπητοί  μαθητές, μαθήτριες,   αγαπητοί γονείς

Όπως γνωρίζετε ήδη ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Στις τάξεις που ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 15 θα χωριστούν οι μαθητές σε δύο τμήματα  (τμήμα 1 και τμήμα 2) και τα τμήματα θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Δηλαδή το 1ο τμήμα: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και τ 2ο ο τμήμα : ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ για την πρώτη εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίθετο . Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί  έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου που θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα (τέσσερις εβδομάδες)

Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται ο καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα  (και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το τέλος των μαθημάτων).

Το πρωί οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται κανονικά  08:00  –  08:15  και τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 08:15 π.μ.  και θα ολοκληρώνονται στις 13:15 μ.μ. Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για αποφυγή συνωστισμού.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Από Δευτέρα 1 Ιουνίου θα λειτουργήσει κανονικά το ωράριο μαθημάτων, το ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς  και τα δρομολόγια λεωφορείων και ταξί.

Τάξεις με δύο τμήματα  (χωρισμός τμημάτων με αλφαβητική σειρά και εφαρμογή μέχρι τη λήξη των μαθημάτων)

Α΄  ΤΑΞΗ

  • 1ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Α έως και Μο
  • 2Ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Μπ έως και Ω

Β΄ ΤΑΞΗ

  • 1ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Α έως και Ν
  • 2Ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Ξ έως και Ω

Δ΄ ΤΑΞΗ

  • 1ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Α έως και Ν
  • 2Ο τμήμα οι μαθητές που τα επίθετά τους αρχίζουν από Ξ έως και Ω

           Τάξεις με ένα τμήμα  :    Γ΄ ΤΑΞΗ  –  Ε΄ ΤΑΞΗ  –  ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

  • Τα διαλείμματα θα χωριστούν σε δύο ζώνες . Δηλαδή τρεις τάξεις σε κάθε ζώνη.Οι μαθητές να έχουν μαζί τους κολατσιό και μπουκάλι με νερό.
  • Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό για την απολύμανση των χεριών των μαθητών . Μπορούν όμως αν επιθυμείτε να έχουν στη τσάντα τους  το δικό τους ατομικό αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια.
  • Υπάρχει δυνατότητα απουσίας μαθητή, με συμπλήρωση απλής υπεύθυνης δήλωσης του γονέα σε περίπτωση ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου. Έτσι το σχολείο θα γνωρίζει ποιοι μαθητές/τριες  θα απουσιάζουν για να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν καλύτερα αυτούς/ες μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τη δήλωση μπορείτε να την προσκομίσετε στο σχολείο  είτε  οι ίδιοι ή ηλεκτρονικά στο email  του σχολείου.

Για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση πατήστε   εδώ

Περιμένουμε με χαρά και πάλι την επιστροφή των μαθητών μας στις αίθουσες και στα θρανία τους, με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τηρώντας τις οδηγίες και τους κανόνες υγιεινής  σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ (πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ...

Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο με θέμα:

«Πάμε πίσω στα σχολεία με ασφάλεια και υγεία»

 

Παρακαλούμε και εσάς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας να προσέρχεστε έγκαιρα την ώρα της αποχώρησης και να αποφεύγετε το συνωστισμό στην έξοδο του σχολείου. Ζητάμε την κατανόησή σας για οποία τυχόν καθυστέρηση μπορεί να προκύψει λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας που πρέπει να τηρηθεί κατά την αποχώρηση, Είμαστε βέβαιοι ότι η άριστη συνεργασία μας θα συνεχιστεί, αυτή τη φορά σύμφωνα με τις νέες συνθήκες για όλη τη σχολική κοινότητα.

Πληροφορίες – ενημέρωση στο γραφείο της  Διεύθυνσης του σχολείου 

13:15 -14:00 καθημερινά, ή στο τηλέφωνο  2223022713