Ενημέρωση προς τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου

Και η σχολική κοινότητα στη πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας – που μας επηρεάζει ατομικά αλλά και συλλογικά – έστω και προσωρινά «αναγκάζεται» να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα.

Για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που τα σχολεία θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας και μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το blog του σχολείου θα αποτελεί μέσω επικοινωνίας στην εξ αποστάσεως «διδασκαλία» κυρίως θα λέγαμε στην εξ αποστάσεως υποστήριξη και κατά κάποιο τρόπο στήριξη των μαθητών μας.

Γιατί σκοπός του συγκεκριμένου blog  είναι να μπορούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και να προκαλέσουμε την δημιουργικότητα τους μέσα από εκπαιδευτικά video (ψηφιακό αποθετήριο του «Φρουτόδεντρου») ή με συνδέσμους με διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια.

Οι τρόποι με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα μπορούν να επικοινωνούν με τους μαθητές τους αλλά και γονείς κυρίως των μικρότερων τάξεων για την ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Εξ.Α.Ε.) παρέχοντας εκπαιδευτικό υλικό, όπως φύλλα ασκήσεων για τα διδακτικά αντικείμενα μαθηματικά, γλώσσα κ.α. ή και ότι άλλο μπορεί να εμπνεύσει τους μαθητές αλλά και να τους ψυχαγωγήσει μπορεί να είναι:

  • Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας
  • Μέσω προσωπικών e-mail
  • Μέσω προσωπικού ιστολογίου
  • Μέσα από τις πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας e-me, e class
  • Μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης 

Τέλος ίσως σύντομα αν κρίνουμε ότι θα χρειαστεί θα  δημιουργήσουμε ένα άλλο ιστολόγιο το οποίο θα λειτουργεί ως αποθετήριο με εκπαιδευτικό υλικό όπου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα αναρτούν για τους μαθητές τους δημιουργικές εργασίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οργανώνοντας ένα επιπλέον τρόπο ενδοσχολικής επικοινωνίας.