3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Άρθρα για Απρίλιος, 2025

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πασχαλινές Δημιουργίες από τους μαθητές

Μια χειροποίητη λαμπάδα δεν είναι απλά ένα σύμβολο φωτός, είναι έκφραση δημιουργίας και αγάπης. Οι μαθητές της Στ2 τάξης έφτιαξαν τις δικές τους  λαμπάδες αποτυπώνοντας το προσωπικό τους γούστο και για να ολοκληρώσουν τις δημιουργίες τους κατασκεύασαν πρωτότυπες συσκευασίες ώστε οι λαμπάδες να προσφερθούν ως ξεχωριστά δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα!!   Οι μαθητές του Α1… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πασχαλινό Βιωματικό εργαστήρι για τους μαθητές της Α΄τάξης

Οι μαθητές της Α΄τάξης την Τετάρτη 9 Απριλίου υπόδεχτηκαν στο σχολείο τον Egg και την μαγική πασχαλινή του βαλίτσα. Τα παιδιά έμαθαν για τα παραδοσιακά  έθιμα του Πάσχα, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και έφτιαξαν τις δικές τους λαμπάδες. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοι: Γεωργοπούλου Χρυσούλα, Μαρίνου Φιλιππία, Χαλεπλή Κατερίνα

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ψηφιακό Πλανητάριο  από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης

Την Πέμπτη 3 Απριλίου, οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης  του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Ψηφιακό Πλανητάριο (Ίδρυμα Ευγενίδου) όπου παρακολούθησαν  την εκπαιδευτική παράσταση “Η Ιστορία της Γης” , σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας  τις γνώσεις τους για το πώς γεννήθηκε και εξελίχθηκε η Γη μας και το Ηλιακό μας σύστημα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοι: Βιτζηλαίου… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλό Πάσχα!
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (Δ2)

Σε συνέχεια της επίσκεψης του ΠαραΟλυμπιονίκη μας Γρηγόρη Πολυχρονίδη το Δ2 εμπνευσμένο δημιουργήσε το ακόλουθο περιεχόμενο που παρουσιάζεται στο ηλεκτρονικό βιβλίο και παρουσιάστηκε και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας! Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Λιαπάκη Ελπίδα

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου

Αναφορικά με την ημέρα του παιδικού βιβλίου στο Γ2 διαβάσαμε το βιβλίο “Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα .. μιλήσαμε, συζητήσαμε και στο τέλος ζωγραφίσαμε και την ιδέα που έχει ο καθένας μας … Στο Δ1 δημιουργήσαμε αφίσας Φιλαγανωσίας για διακόσμηση της βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια, οι μαθητές του Δ1 ετοίμασαν μια σύντομη παρουσίαση για… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (E2)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού οι  μαθητές του Ε2 παρουσίασαν μια πληθώρα βιβλίων με εναν δικό τους όμορφο τρόπο, βάζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε ένα κουτί! Ύστερα όλοι οι μαθητές του σχολείου περνούσαν ένας ένας από το κάθε παιδί και άκουγε την ιστορία που είχε να του πει!   Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Σαραϊδάρη,… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαγωνισμοί Μαθηματικών και Γλώσσας

Το σχολείο μας συμμετείχε στις 04/04/25 και στις 07/04/25 στον διαγωνισμό Μαθηματικών “Ευκλείδης” και Γλώσσας “Κλείταρχος & Βερενίκη” αντίστοιχα με τις Ε’ και Στ’ τάξεις.  

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μικροί ακροατές, μεγάλοι αφηγητές με μια αγκαλιά παραμύθια! (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου)

Στις 2 Απριλίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μια ξεχωριστή δράση που έφερε κοντά τους μαθητές της Στ’ τάξης με τους μικρότερους φίλους τους από την Α’ τάξη. Η πρωτοβουλία αυτή είχε διπλό στόχο: να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και να ενισχύσει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών. Οι μαθητές της Στ’… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Boccia