Τι θέλουν τα τριτάκια μας στο πάρκο;

Μάι 202216

αγόρια κάνουν ξυλουργική δουλειά παιδιά που πηδάνε και 245234137Την Καβίλια την ξέρετε. Κι αν όχι, να σας την συστήσουμε: είναι μια ομάδα νέων   ανθρώπων, με φρέσκιες κι έξυπνες ιδέες, που έφτιαξαν έναν συνεταιρισμό και ασχολούνται με την εκπαίδευση, το θέατρο, την βιολογική παραγωγή, την κοινωνική εργασία. Μάλιστα η Καβίλια διοργάνωσε και πραγματοποιεί  ένα εργαστήριο ξυλουργικής (και ζωγραφικής και γλυπτικής και ψηφιακών μέσων), στο οποίο συμμετέχουν παιδιά της Δ, Ε και Στ  τάξης του σχολείου μας, με στόχο την κατασκευή Αυτόματων Μηχανών. Τι είναι αυτές; να, πάρτε μια ιδέα!

Στο θέμα μας όμως: πριν τρία χρόνια, το 2019, δύο μέλη της Καβίλιας, η Λιλιάνα και ο Αλέκος, συνεργάστηκαν με την 6η τάξη του σχολείου μας σε ένα εργαστήριο κατασκευής μακέτας με στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή ξύλινων αντικειμένων που θα τοποθετούνταν στην παλιά παιδική χαρά του Βροντάδου. Η μακέτα έγινε, η χαρά ήταν μεγάλη, ήρθε όμως η πανδημία κι όλα σταμάτησαν απότομα…

Η ιδέα όμως παρέμεινε, το ίδιο και η πρόθεση. Η ομάδα της Καβίλιας πια ανέλαβε αυτή τη χρονιά  “να μεταμορφώσει” έναν γνωστό σε όλους μας χώρο, το παρκάκι της Μεταμόρφωσης, δημιουργώντας στο Κηπάριο έναν χώρο ξεκούρασης, παιχνιδιού και δημιουργίας, μέσα από ένα σχέδιο πραγματικά συμμετοχικό, συνεργατικό και συλλογικό.

Κι επειδή πιστεύουμε πως η συνεργασία και η συλλογικότητα και η προσφορά μαθαίνεται στην πράξη κι όχι στη θεωρία, θελήσαμε κι εμείς να βοηθήσουμε: οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης αφιέρωσαν χρόνο, έδωσαν απλόχερα τον ενθουσιασμό και την καλή τους διάθεση και: ενημερώθηκαν για το κηπάριο, συζήτησαν μεταξύ τους, σκέφτηκαν ιδέες, σχεδίασαν τις ιδέες τους, έκαναν μακέτα τα σχέδιά τους, επέλεξαν την καλύτερη ιδέα -ένα ΦΟΒΕΡΟ παιχνίδι/ κάθισμα ισορροπίας- και την κατασκεύασαν (την κατασκευάζουν για την ακρίβεια)!

Τι θέλουμε από εσάς; Μόλις ολοκληρωθεί να πάτε στο Κηπάριο και να δώσετε ζωή στην κατασκευή που έφτιαξαν τα παιδιά σας. Πώς; Χρησιμοποιώντας την, φυσικά!

IMG 0311  IMG 0310 1    IMG 0359IMG 0309

 

από κάτω από: Δημιουργούμε..., Εκπαιδευτικά θέματα, Μαθητική Εφημερίδα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι θέλουν τα τριτάκια μας στο πάρκο;    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων