Θερμοκήπιο ή Κήπου συνέχεια…

Φεβ 202113

Για τον κήπο μας γνωρίζετε ήδη (κι αν δεν γνωρίζετε, ρίξτε μια ματιά). Για το θερμοκήπιό μας όμως; 

Εθελοντές μαθητές της Β΄ και της Δ΄ τάξης θα βοηθήσουν τον κύριο Μανώλη στην κατασκευή ενός θερμοκηπίου. Μικρό βέβαια, γιατί μικρούλης είναι και ο κήπος μας, αλλά αρκετό για να καταλάβουμε τη λειτουργία του και για να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε!

Επόμενο βήμα θα είναι να βρούμε σπόρους παραδοσιακούς (κι όχι υβρίδια) για να φυτέψουμε. Και στόχος φυσικά είναι να δούμε τα φυτά μας να μεγαλώνουν και να καρπίζουν, να καταλάβουμε ότι η τροφή δεν μεγαλώνει στα σούπερ μάρκετ και κυρίως να έρθουμε σε επαφή με τη γη (εντάξει, και να φάμε και καμία ντοματούλα!)

Πρόσφατα ήρθαμε σε επαφή με το δημοτικό σχολείο στην Όλυνθο της Χαλκιδικής. Απίθανες ιδέες, ελπίζουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον. Για την ώρα όμως, δείτε πόσα υπέροχα πράγματα έχουν καταφέρει! http://kipos.wikidot.com/

 

από κάτω από: Δημιουργούμε..., Μαθητική Εφημερίδα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θερμοκήπιο ή Κήπου συνέχεια…    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων