Το παλιό και το σημερινό 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Φεβ 20213

Το παλιό 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης χτίστηκε στη δεκαετία του 40, στο λόφο του Βροντάδου, στην περιοχή της Πηγάδας.

Το κτήριο ήταν φωτεινό, είχε κλειστό γυμναστήριο κι ένα μεγάλο προαύλιο με δέντρα. Επίσης είχε κυλικείο, τέρματα ποδοσφαίρου και χάντμπολ, μπασκέτες καθώς και θέατρο. Είχε επίσης δώδεκα αίθουσες όπου συγκεντρώνονταν οι μαθητές.

Μεταφέρθηκε στην οδό Σωκράτους 2, γιατί θεωρήθηκε ακατάλληλο και επικίνδυνο. Ο τελευταίος διευθυντής του παλιού σχολείου κ. Κωβαίος πίστευε ακράδαντα πως το παλιό κτήριο ήταν καλύτερο από το σημερινό.

Το κτήριο που βρισκόμαστε τώρα παλιότερα, τον καιρό του πολέμου,  ήταν ορφανοτροφείο όπου φιλοξενούνταν αγόρια (μόνο) από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Στη συνέχεια έγινε Λύκειο και οικοτροφείο.

Αρχικά το σημερινό σχολείο είχε αρκετά προβλήματα, κυρίως με την υγρασία. Επίσης υπήρχαν προβλήματα με τις πόρτες και τα παράθυρα, που ήταν αρκετά παλιά. Σήμερα τα περισσότερα από αυτά έχουν αντικατασταθεί. Το κτήριο επίσης έχει ελεγχθεί και επισκευαστεί για τυχόν ρωγμές και είναι απολύτως ασφαλές.

Με τη νέα χρονιά ο Δήμος Σύρου θα δώσει αρκετά χρήματα και θα επισκευάσει τις πόρτες, τα παράθυρα, το προαύλιο, τα σημεία όπου υπάρχει υγρασία και θα αναλάβει και το βάψιμο του σχολείου.

Υπάρχουν  διάφορες  αίθουσες: υπάρχουν έξι αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία αίθουσα βιβλιοθήκης, τμήμα ένταξης, αίθουσα ολοημέρου, τρεις τουαλέτες, μαθητών, δασκάλων και μαθητών  Έχει Επίσης ένα αποθηκάκι, έναν κήπο και ένα μικρό προαύλιο.

Στο κτίριο αυτό στεγάζεται επισης το 3ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και το ειδικό νηπιαγωγείο Σύρου.

 

από κάτω από: Εφημερίδα τοίχου, Μαθητική Εφημερίδα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το παλιό και το σημερινό 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

Σκακιστική άσκηση

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων