Το διαφορετικό κυλικείο του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Φεβ 20213

Στο 3ο δημοτικό σχολείο λειτουργούσε ένα κυλικείο. Το κυλικείο γενικά είναι  ένα είδος μαγαζιού που πουλάει  σνακ σε χώρους εργασίας και σχολεία. Στο σχολείο το κυλικείο πουλάει φαγητό στους δασκάλους και τους μαθητές. Αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί λόγω κορωνοϊού.

Το κυλικείο πραγματοποιούνταν στην αίθουσα σίτισης, όπου σήμερα βρίσκεται το ειδικό νηπιαγωγείο.  μετά το κυλικείο λειτουργούσε στην αίθουσα του ολοήμερο.

Η ιδέα ξεκίνησε με σκοπό να συνεργαστούν ομάδες παιδιών, να συμμετέχουν οι γονείς και να υπάρχουν έσοδα.

Στο κυλικείο συμμετέχουν παιδιά, γονείς και δάσκαλοι. Κάποια φαγητά, όπως κέικ ή τυροπιτάκια ετοιμάζονταν από το σπίτι,   ενώ κάποια άλλα, όπως οι κρέπες, οι φρουτοσαλάτες, οι χυμοί ετοιμάζονταν στο κυλικείο. Το κόστος είναι να δίνεις χρόνο, τα οφέλη είναι να μαθαίνεις να μαγειρεύεις, να κάνεις σωστή διατροφή και να συνεργάζεσαι με άλλα παιδιά.

Όλα αυτά γίνονταν κάθε Πέμπτη. Όμως τις Δευτέρες βάζαμε έναν πίνακα με 4 γλυκά, 4 αλμυρά σνακ και 4 φρούτα και γινόταν ψηφοφορία για το μενού της Πέμπτης που θα έφτιαχνε η τάξη που ήταν να μαγειρέψει. Στο μενού πάντα υπήρχε φρούτο, γλυκάκι κι ένα αλμυρό σνακ,  όλα υγιεινά, όπως τοστάκια, τυροπιτάκια, σπιτικές πίτσες, φρουτοσαλάτα, γιαούρτι με μέλι, κέικ κ. α.

Τα χρήματα από το κυλικείο δίνονταν για τον εξοπλισμό του σχολείου. Κάθε μήνα περίπου γινόταν μαθητικό συμβούλιο με όλα τα παιδιά. Εκεί συζητούσαμε για θέματα του σχολείου και για το πού θα δίνονταν τα χρήματα. Έχουμε αγοράσει με τα χρήματα αυτά βιβλία, αθλητικό υλικό,  παιχνίδια, έχουμε δώσει χρήματα για τα αδέσποτα κ.α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Σαν σήμερα

  1. 12/04/1204: Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Σταυροφόρους. (Α ʼλωση)

Σκακιστική άσκηση

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων