Ένας κήπος στο σχολείο μας!

Φεβ 20213

Μάλλον είναι καιρός για ξεχορτάριασμα!

Τι σχέση έχετε με την κηπουρική; Γιατί εμείς στο σχολείο μας ασχολούμαστε με την κηπουρική και θα θέλαμε να σας πούμε μερικά πράγματα γι’αυτό. Έχουμε έναν κήπο τον οποίο αγαπάμε και μας αρέσει να δουλεύουμε εκεί.

Ο κήπος αυτός δημιουργήθηκε πριν περίπου έξι χρόνια, δηλαδή το 2015. Βρίσκεται στη διπλανή αυλή του κτηρίου, πολύ κοντά στην εκκλησία. Είναι μια λυόμενη κατασκευή που φτιάχτηκε από τους δασκάλους και τους γονείς του σχολείου μας.

Η ιδέα για τον κήπο προήλθε από μια συζήτηση που είχαν τα παιδιά για τα φυτά και τα λουλούδια. Όλες οι τάξεις διδάσκονται για τα φυτά. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσε να φτιαχτεί ένας κήπος  ώστε τα παιδιά του σχολείου να έρθουν σε επαφή με τα φυτά και την φροντίδα τους.

Η δημιουργία του κήπου έγινε γιατί σε όλους αρέσει να φυτεύουν και να βλέπουν τα φυτά να μεγαλώνουν σα να μας λένε «ευχαριστούμε που μας φροντίζετε». Μπορούμε να χρησιμοποιούμε στο φαγητό ό,τι μας δίνει ο κήπος (τα μυριστικά ή τα κρεμμύδια ή τις ντομάτες π.χ.). Επίσης μαθαίνουμε να δουλεύουμε με τη γη και κυρίως να συνεργαζόμαστε, περνώντας καλά.

Στην κήπο φυτέψαμε βολβούς λουλουδιών, όπως ίριδες και νεραγκούλες. Έχουμε βάλει και μυριστικά, λεβάντα, λεβαντίνη και δυόσμο. Θα δοκιμάσουμε α βάλουμε και ρίγανη, δεντρολόιβανο και φασκόμηλο. Αργότερα ίσως φυτέψουμε ντομάτες. Αυτά βάλαμε φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια βάζαμε μαρούλια, πατάτες, σπανάκι, καρότο, ραπανάκια. Τα μαγειρέψαμε και τα φάγαμε!

Πότισμα και σκάλισμα…

Με την καλλιέργεια του κήπου ασχολείται η Β και η Δ τάξη. Οι μεγαλύτεροι κάνουν την βαριά δουλειά (σκάψιμο, σκάλισμα) ενώ οι μικρότεροι έχουν αναλάβει το πότισμα και βοηθούν στο ξεχορτάριασμα των ζιζανίων. Φέτος είναι αυτές οι τάξεις,, πέρυσι ήταν άλλες. Γίνεται προσπάθεια να συνεργάζονται δύο τάξεις τουλάχιστον κάθε φορά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Σαν σήμερα

  1. 12/04/1204: Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Σταυροφόρους. (Α ʼλωση)

Σκακιστική άσκηση

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων