Μουσεία… από απόσταση

Απρ 202029

Εξερευνούμε τις τέχνες παίζοντας Ψηφιακά Παιχνίδια: Η τέχνη γίνεται αφορμή για ατέλειωτο ψηφιακό παιχνίδι (στα αγγλικά)-Με αφορμή έργα διάσημων ζωγράφων, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά έργα, «πειράζουν τα έργα» των αγαπημένων τους καλλιτεχνών και προσεγγίζουν τις τέχνες παίζοντας.

 

Μπορούμε να περιηγηθούμε στα παρακάτω μουσεία… από τον καναπέ μας!

  • Η συλλογή του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή: Το νεοϊδρυθέν μουσείο προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στα μοναδικά του έργα τέχνης, να διαβάσουν γι’ αυτά και να βιώσουν την εμπειρία «φωνητικής ξενάγησης».
  • Google Arts & Culture  : Εικονική περιήγηση σε έργα τέχνης από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου. Η Google Arts & Culture έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 500 μουσεία και γκαλερί παγκόσμιας τέχνης για να προσφέρει δημόσια πρόσβαση σε μερικές από τις πιο σημαντικές συλλογές τέχνης στον κόσμο, όπως το MoMA της Νέας Υόρκης, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Παλάτι των Βερσαλλιών, την Πινακοθήκη Brera του Μιλάνου, τα Μουσεία του Βατικανού, το Μουσείο του Λούβρου, το Μουσείο του Πράντ, τη Γκαλερί Uffizi, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον κ.α. επιτρέποντας στους χρήστες του διαδικτύου να πραγματοποιούν εικονικές περιηγήσεις.
  • Ανακαλύψτε τους θησαυρούς του Μουσείου Ερμιτάζ : Το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη μας προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία  για μια ενδελεχή περιήγηση στο μεγαλύτερο σε έκταση και αριθμό έργων τέχνης μουσείο στον κόσμο: μια περιήγηση 5 ωρών, 19 λεπτών και 28 δευτερολέπτων!
  • Ζωγραφική: Ταινίες εκπαιδευτικής τηλεόρασης: Στην εκπαιδευτική τηλεόραση μπορούμε να παρακολουθήσουμε ταινίες για τις εικαστικές τέχνες και να ανακαλύψουμε το έργο σπουδαίων δημιουργών, αλλά και τεχνοτροπίες και καλλιτεχνικές τάσεις που επηρέασαν την ιστορία της τέχνης και τον πολιτισμό μας .
από κάτω από: Εικαστικά, Ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μουσεία… από απόσταση    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων