Εργαστήρια ξυλουργικής

Μαρ 201926

Η ιδέα είναι απλή: γονείς-εθελοντές οι οποίοι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν εργαστήρια, στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματική: μαγειρική, ραπτική, φωτογραφία, animation, βότανα, αθλητισμός, οτιδήποτε μπορεί να μοιραστεί με τα παιδιά και να τα φέρει σε επαφή με κάτι πιο πρακτικό, χρήσιμο αλλά και ευχάριστο.

Η φετινή πρόταση είναι ένα εργαστήριο ξυλουργικής για παιδιά. Θα φτιάξουμε λοιπόν παιδικά, ξύλινα παιχνίδια με εργαλεία που μπορούν να χειριστούν οι μαθητές και με το συντονισμό και τη βοήθεια του κύριου Αλέκου (που έχει μάλιστα επιμορφωθεί σχετικά). Οι στόχοι πολλοί: συνεργασία, επικοινωνία, επαφή με την ξυλουργική τέχνη, με το ξύλο και τα φυσικά υλικά (σε αντίθεση με τα πλαστικά παιχνίδια που κυκλοφορούν), η κατανόηση της χρηστικότητας μέσω της χειροτεχνίας και ο βασικότερος στόχος: να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά. Ανυπομονούμε!

από κάτω από: Δημιουργούμε..., Μαθητική Εφημερίδα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια ξυλουργικής    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων