Μεγάλη χαρά και τιμή για το σχολείο μας ήταν η συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα στις 5, 6 και 7 Απριλίου.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπ/σης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τους Συμβούλους Κοινωνικών Επιστημών και τους Συμβούλους Εκπ/σης Ηπείρου καθώς και τις Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν: “Ενεργός Πολιτειότητα, Πολίτης στο Σχολείο- Πολίτης του Κόσμου” και συμμετείχαν σε αυτό σχολεία, όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και από και όλη την Ελλάδα.

Το σχολείο μας συμμετείχε με το βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τους εκπ/κούς της ΣΤ’ τάξης με τίτλο: “Δυο παπούτσια με καρότσι” και το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.  Μια ομάδα μαθητών παρουσίασε στο κοινό τον τρόπο εργασίας και τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του βίντεο αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν από όλη τη διαδικασία. Στη συνέχεια, προβλήθηκε η ταινία, η οποία καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό.

Ευχόμαστε οι μαθητές μας να συνεχίζουν αν εργάζονται με τέτοιον ζήλο και να συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις που σκοπό έχουν να οδηγήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο!1

2