αρχείο λήψης 1

Την φετινή χρονιά, διδάσκεται στo σχολείο μας, στο πλαίσιο του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα “Σύγκρουση και Συνύπαρξη: Αγωγή στη Συγχώρηση”. Το πρόγραμμα διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο του Winsconsin-Madison και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την φετινή χρονιά εκπαιδεύονται σε αυτό εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, διεξήχθη διαδικτυακή συνάντηση μέσω zoom για τους γονείς των μαθητών που διδάσκονται φέτος το πρόγραμμα καθώς και για ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολείων. Ομιλήτρια στη συνάντηση ήταν η δρ. Πέλη Γαλίτη, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Winsconsin-Madison και ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγραμματος στην Ελλάδα. Η κ. Γαλίτη είναι συγγραφέας τρων βιβλίων “Σύγκρουση και Συνύπαρξη”, “Το θαύμα και το τραύμα” κ.α. και έχει υπάρξει πολλές φορές προσκεκλημένη σε εκπομπές της τηλεόρασης όπου καλείται να μιλήσει για το καινοτόμο αυτό ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, αναλύθηκε η έννοια της συγχώρηση και δόθηκαν και επιστημονικά στοιχεία που συλλέγει το αμερικάνικο αυτό Πανεπιστήμιο τις σχεδόν τρεις δεκαετίες που διδάσκεται το πρόγραμμα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση όπου οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με την κ. Γαλίτη και να εκφράσουν απορίες ή απόψεις για το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα forgiveness.gr 

peli galiti kirvasili