39ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Μάι 202226

Στην 4η Θεματική Ενότητα Φροντίζω το Περιβάλλον , το σχολείο μας έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: Φύλαξε το μην πετάς, ανακύκλωσε με μας!

Διάρκεια υλοποίησης: Απρίλιος  2022 – Μάιος 2022

Το πρόγραμμα ανήκει στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Αφορμή για το σχεδιασμό του προγράμματος αποτέλεσε η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα περιβαλλοντικά προβλήματα με την οργάνωση σχετικών δράσεων ώστε να λειτουργούν παρεμβατικά στη διαμόρφωση φιλικών προς το περιβάλλον αξιών, στάσεων και συμπεριφορών.

Οι σύγχρονες κοινωνίες χαρακτηρίζονται από την υπερκατανάλωση αγαθών με αποτέλεσμα την κατασπατάληση φυσικών πόρων και ενέργειας, καθώς και στην παραγωγή τεράστιου όγκου απορριμμάτων. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να γίνει κατανοητό από τους/τις μαθητές/τριες ότι τα απορρίμματα είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και η διαχείρισή τους αποτελεί σημαντικότατη ευθύνη όλων, μικρών  και μεγάλων. Οι επιμέρους στόχοι αφορούν στη διαμόρφωση συμπεριφορών και στρατηγικών: (α) ελέγχου της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων, (β) ορθολογικής διαχείρισής τους (συλλογή και αποκομιδή) και (γ) ανακύκλωσης.

Μέσα από βιωματικές και ενεργητικές στρατηγικές το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επίλυση προβλημάτων, η οργανωτική ικανότητα για την ανάληψη δράσης, η οικοδόμηση της γνώσης, η ενσυναίσθηση που θα προετοιμάσει επαρκέστερα παιδιά και άρα, πολίτες, ώστε να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες αλλαγής προς ένα βιώσιμο μέλλον.

από κάτω από: Εργαστήρια Δεξιοτήτων| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο     

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων