chasse aux oeufs

SAM_2351SAM_2352Με το παιχνίδι “κυνήγι των αυγών” οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄σταμάτησαν τα μαθήματα των Γαλλικών για τις διακοπές του Πάσχα. Η ιδέα της ανεπανάληπτης κ.Ντορέτας υλοποιήθηκε με φοβερή επιτυχία από τα παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων του σχολείου. Με πολλή χαρά και λαχτάρα για εξερεύνηση , ξεχύθηκαν σε όλους του χώρους της αυλής για να ψάξουν τα αυγά που είχε κρύψει η κ. Ντορέτα. Τα περισσότερα παιδιά έφυγαν με τα χούφτες τους γεμάτες σοκολατένια αυγά. Περιττό να σας περιγράψω τα συναισθήματα των παιδιών εκείνης της ώρας.
Πολλές φορές δεν χρειάζονται λόγια για να χαρακτηρίσεις διάφορες καταστάσεις γιατί αυτές αποτυπώνονται στις καρδιές των παιδιών και παραμένουν εκεί!
Στη Γαλλία και στο Βέλγιο, οι καμπάνες είναι αυτές που μεταφέρουν τα αυγά του Πάσχα. Από τη Μ.Πέμπτη οι καμπάνες σιωπούν. Η παράδοση, που τις θέλει σιωπηλές γεννήθηκε κατά τον έβδομο αιώνα. Η Εκκλησία απαγόρευε να χτυπούν οι καμπάνες σε ένδειξη πένθους από τη Μ.Πέμπτη έως την Κυριακή του Πάσχα για να θυμούνται τον χρόνο που κύλησε ανάμεσα στο θάνατο και την Aνάσταση του Χριστού.
Η παράδοση λέει ότι, το βράδυ της Μ.Πέμπτης αναχωρούν για τη Ρώμη όπου ο πάπας τις ευλογεί.
Το πρωί του Πάσχα, οι καμπάνες επιστρέφουν για να αναγγείλουν τη χαρά της Aνάστασης του Χριστού. Στη Ρώμη, φορτώνονται με τα πασχαλινά αυγά, τα οποία σκορπίζουν στους κήπους, επιστρέφοντας. Για το ταξίδι τους εφοδιάζονται με ένα ζευγάρι φτερά, με κορδέλες ή μεταφέρονται πάνω σε ένα άρμα.
Το έθιμο είναι να ψάχνουν τα παιδιά, τα πασχαλινά – σοκολατένια αυγά, που είναι κρυμμένα σε θάμνους, φυτά, γλάστρες μέχρι και μέσα στο χώμα. Τα παιδιά ξυπνούν την Κυριακή του Πάσχα και τρέχουν στον κήπο μ’ένα καλαθάκι στο χέρι για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα σοκολατένια αυγά. Στις πόλεις, η ίδια σκηνή διαδραματίζεται σε όλους τους χώρους των διαμερισμάτων.

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *