“η ιστορία του σχολείου μου”

SAM_1911SAM_1887Πριν από τρία περίπου χρόνια, ξεκινήσαμε με τα παιδιά της τότε ΣΤ΄τάξης ένα project για την ιστορία του σχολείου μας. Το σχολείο μας, ήταν παλιά ,το ιστορικό Διδασκαλείο Θηλέων όπου κατά τη τριετία 1927-1930 ήταν Διευθυντής ο Μίλτος Κουντουράς.

Το     project,   που είχε διάρκεια περίπου τρεις μήνες, κατέληξε με μια υπέροχη θεατρική παράσταση και με μία ταινία μικρού μήκους , η οποία βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο τέλεια χωρίς τη βοήθεια του σκηνοθέτη κ. Ζάχου Σαμολαδά.

Αυτό το ταινιάκι το στείλαμε στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό “η ιστορία του σχολείου μου” που διοργανώνει το τμήμα εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΠΕΘ και το εθνικό κέντρο έρευνας και διάσωσης σχολικού υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ).

Μετά από πρόσκληση των ανωτέρω φορέων , παρευρέθηκα στην τελετή βράβευσης που έγινε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης στις 21 Νοεμβρίου . ΄Ηταν μια ξεχωριστή εκδήλωση με πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους , πολιτικούς, συγγραφείς, δημοσιογράφους , ηθοποιούς, σκηνοθέτες και πλήθος κόσμου. Τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν 170 από όλη την Ελλάδα, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και πολλά ιδιωτικά σχολεία.

Στόχος του διαγωνισμού να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία του σχολείου τους, να έχουν ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία της μάθησης , να μάθουν να αξιοποιούν πηγές και να εκφράζονται δημιουργικά.

Τα έργα κρίθηκαν από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Το σχολείο μας απέσπασε το βραβείο “εξαίρετης δημιουργίας” με πολλά κολακευτικά σχόλια.

Πραγματικά αισθάνθηκα τεράστια συγκίνηση όταν ακούστηκε το 36ο Δημοτικό Σχολείο “Μ.Κουντουράς” σε μια τέτοια εκδήλωση και παράλληλα η οθόνη έδειχνε αποσπάσματα από την ταινία.

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά , τα τόσο πρόθυμα παιδιά, που συμμετείχαν στην υλοποίηση της ταινίας, τον σκηνοθέτη Ζάχο Σαμολαδά που αφιέρωσε ατελείωτες ώρες για να βγει όσο γινόταν καλύτερο το αποτέλεσμα, τη σχολική μας Σύμβουλο και πρόεδρο του ΕΚΕΔΙΣΥ κ. Κανταρτζή Ευαγγελία για την τέλεια διοργάνωση του διαγωνισμού και να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους  αυτούς τους εκπαιδευτικούς που βαδίζουν στα χνάρια του μεγάλου Μ.Κουντουρά πιστοί στο μότο του σχολείου μας “σκοπός μας είναι το ευτυχισμένο και όχι το σοφό παιδί”.

΄Ολγα Παπαργυρίου

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *