«Δεν πρέπει να ξεχαστεί»

image10image12image8image11Δεν   πρέπει να ξεχαστεί….

Μίλτος Κουντουράς . ΄Ενας μεγάλος παιδαγωγός , ένας σπουδαίος αλλά πολύ αδικημένος άνθρωπος!

Το όνομά του συνοδεύει το σχολείο μας μετά από την ονοματοδοσία που έγινε από το Δήμο Θεσσαλονίκης .

36ο Δ.Σχολείο «Μίλτος Κουντουράς».

Ως Διευθύντρια , το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για να τιμήσω τη μνήμη του , ήταν να ασχοληθούμε ακόμα μια φορά με τα παιδιά της ΣΤ΄που αποφοιτούν σε λίγο καιρό , με το σπουδαίο δάσκαλο Κουντουρά.

Ξεκινήσαμε με μορφή   project    αμέσως μετά τα Χριστούγεννα . Το   project    το χωρίσαμε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ασχοληθήκαμε με την εκπαίδευση γενικά στη χώρα μας, από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες και με κατάλληλη καθοδήγηση , έψαξαν και ανακάλυψαν πάρα πολλά στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος εκείνης της εποχής, κάνοντας συγχρόνως παραλληλισμούς με τη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Στο δεύτερο μέρος του   project  που ήταν και το πιο ενδιαφέρον , ασχοληθήκαμε αποκλειστικά με την ιστορία του δικού μας σχολείου και βέβαια με την προσωπικότητα του Μ.Κουντουρά.

Η παρουσίασή του   έγινε με εκδήλωση που επαναλήφτηκε δύο φορές .

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε απόσπασμα από ταινία μικρού μήκους όπου πρωταγωνιστούσαν παιδιά του σχολείου μας και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση   power point   από τα ίδια τα παιδιά ,που αναφερόταν στη Θεσσαλονίκη της εποχής του μεσοπολέμου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη θεατρική παράσταση «Δεν πρέπει να ξεχαστεί» όπου με πολύ αξιοθαύμαστο τρόπο , τα παιδιά μας μετέφεραν στα χρόνια του Διδασκαλείου Θηλέων Θεσσαλονίκης (σημερινό 36ο Δημοτικό) και ενσάρκωσαν με έναν τέλεια παραστατικό τρόπο , το πρόσωπο του Μίλτου Κουντουρά.

Βασικές αρχές της διδασκαλίας του και του τρόπου που διηύθυνε το Διδασκαλείο ,δραματοποιήθηκαν και μας άφησαν μια υπέροχη αίσθηση «εποχής».

Τα σκηνικά καταπληκτικά και η μουσική υπόκρουση μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω .

΄Ολα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης , έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και θέλω να πιστεύω ότι έστω κάποιες από τις αρχές που δίδαξε ο μεγάλός δάσκαλος Κουντουράς θα τους συνοδεύουν στη ζωή τους.

Εγώ τους εύχομαι , να τους φωτίζει πάντα ο λαμπρός ήλιος που φώτιζε εκείνα τα χρόνια τις μαθήτριες του Διδασκαλείου , και να έχουν στη δεύτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης που θα πάνε σε λίγο, σωστούς καθηγητές που θα τους οδηγήσουν στα μονοπάτια της γνώσης με αγάπη όπως κάναμε κι εμεις, οι δάσκαλοι του Δημοτικού

Πάνω από όλα ,να κρατήσουν αυτές τις αξίες ζωής που τους διδάξαμε στο 36ο Δημοτικό Σχολείο !

 

Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά την κ. Παναγιώτα Χατζηαντωνίου για την επιμέλεια του   power point       και την κ. Μαρία Λούβαρη για τα σκηνικά της παράστασης.

Ευχαριστώ τέλος τους μαθητές και της μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης για τη συνεργασία τους.

 

΄Ολγα Παπαργυρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση