την ΄Ανοιξη αν δεν τη βρεις , τη φτιάχνεις…

anixi elitisμε καθυστέρηση μιας βδομάδας, λόγω γρίπης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας η εκδήλωση “υποδεχόμαστε την ΄Ανοιξη με ποίηση και μουσική”.
Με ποιήματα, με τραγούδια, με μουσικές εξαίσιες…για να θυμηθούμε και το μεγάλο μας αλεξανδρινό ποιητή , απολαύσαμε την εκδήλωση που ετοίμασαν όλες οι τάξεις του σχολείου μας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η ημέρα ποίησης συμπίπτει με την εαρινή ισημερία , στις 21 Μαρτίου. Ο συμβολισμός είναι ολοφάνερος. Η εαρινή ισημερία συνδυάζει το φως από τη μία μεριά και το σκοτάδι από την άλλη , όπως και η ποίηση συνδυάζει το φωτεινό πρόσωπο της αισιοδοξίας αλλά και το σκοτεινό πρόσωπο της πένθους.
Το “μότο”μας ήταν το δίστιχο του Ελύτη , “την ΄Ανοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις”. Το μήνυμα που θέλουμε να “προωθήσουμε”σε όλους είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε με μάτια “παιδικά” γιατί τα παιδιά δε φοβούνται να ονειρευτούν, να φανταστούν και να πειραματιστούν, πρέπει να “φτιάξουμε”μια ΄Ανοιξη με αισιοδοξία, πρέπει αντισταθούμε σαν το Δον Κιχώτη με ρομαντισμό και ιδέες, απέναντι σε μια εποχή που σκοτώνει οτιδήποτε πνευματικό.
΄Ολες οι τάξεις παρουσίασαν ποιήματα πλαισιωμένα και με ανάλογες ζωγραφιές για να μη ξεχνάμε ότι η ποίηση είναι ζωγραφική που μιλά, όπως είπε ο αρχαίος συγγραφέας και ποιητής Πλούταρχος.
Τα ποιήματα πλαισιώνονταν από μουσικά κομμάτια που έπαιξαν στο πιάνο οι μαθητές μας Θόδωρος Κίμινος και Νίκος Ασπρίδης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η ποιήτρια ΄Ελσα Κορνέτη και μίλησε με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά για την ποίηση.
Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος και ελπίζουμε να γίνει αρχή από φέτος για καθιερωμένη εκδήλωση με θέμα την ποίηση.
SAM_1417
SAM_1416
SAM_1415
΄Ολγα Παπαργυρίου

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *