παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου

ueodvrakhβατραχοςβιβλιοη παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου , μέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς  Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν. Από το 1966 που καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για την νεότητα, μία διαφορετική χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που μοιράζονται σε όλο τον κόσμο για να τονίσουν την αξία της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία  για τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Για το 2014 υπεύθυνη για το υλικο του εορτασμού είναι η Ιρλανδία. Το μήνυμα το έγραψε η Ιρλανδή συγγραφέας Siobhan Parkinson.

Στο Σχολείο μας τιμήσαμε τη μέρα αυτή με διάφορες ομιλίες και δραστηριότητες . Προσκεκλημένη μας ήταν η συγγραφέας κ. Κατερίνα Θεοδωράκη ,συνάδελφος και Διευθύντρια του 23ου Δ.Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά  με απλό και παιγνιώδη τρόπο για την αξία του παιδικού βιβλίου και γενικά της ανάγνωσης .

Η κ. Θεοδωράκη έχει γράψει για τα παιδιά τα βιβλία : «το ταξίδι του αετού», «το ταξίδι του δελφινιού»και «η πεταλούδα που δεν ήθελε να γεράσει».

Επίσης έχει γράψει το βιβλίο «Θάλασσα΄…άνασσα…» και «η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο δημοτικό σχολείο με τη μέθοδο Project»

Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των μικρών μαθητών μας στη σημερινή εκδήλωση ήταν παραδειγματική. Και μια ευχή από τη Διευθύντρια : Παιδιά, συνεχίστε να διαβάζετε και για όσους δεν έχουν αρχίσει ακόμα το διάβασμα είναι καιρός να το κάνουν!

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση