Οι μαθητές της Δ΄ τάξης γίνονται σπουδαίοι ψηφοθέτες!

Αγαπητοί γονείς,

CamScanner 2023 04 26 10.14 2Μετά την πρώτη τους προσπάθεια στο ψηφιδωτό που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την Τετάρτη 26 Απριλίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης πέρασαν στο επόμενο επίπεδο ψηφοθεσίας.

Με τη βοήθεια του δασκάλου τους Βεργέτη Γιάννη και την πολύτιμη και καθοριστική καθοδήγηση της αναγνωρισμένης ψηφοθέτριας κας Κεντρωτή Ελευθερίας, δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης, έφτιαξαν πραγματικά ψηφιδωτά!

Καθοριστική ήταν η συμβολή γονέων που εξόπλισαν τα παιδιά με ψηφίδες κάθε είδους (πετρούλες, χαλικάκια, σπασμένα πλακάκια, αχιβάδες και κοχύλια που μάζευαν τα παιδιά τα καλοκαίρια…) και του σχολείου που αγόρασε τα επαγγελματικά υλικά για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Με τη φροντίδα της κυρίας Κεντρωτή αγοράστηκαν ξύλινα τελάρα, κόπηκαν στο κατάλληλο μέγεθος και επεξεργάστηκαν με ειδικό υλικό. Τέλος αγοράστηκε κονίαμα το οποίο στρώθηκε στα τελάρα για να τοποθετηθούν επάνω του οι ψηφίδες.

Τα παιδιά είχαν σκεφτεί εκ των προτέρων το μοτίβο που θα δημιουργούσαν στο ψηφιδωτό τους προκειμένου να τοποθετήσουν γρήγορα τις ψηφίδες στο κονίαμα πριν αυτό στεγνώσει. Συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα λοιπόν δουλεύοντας σε ομάδες των δύο παιδιών δημιούργησαν τα ψηφιδωτά που θα δείτε παρακάτω.

Όταν τελείωσαν τα έργα τους ήταν φανερές στα πρόσωπά τους η ικανοποίηση και η περηφάνια για την επίτευξη του στόχου. Προκάλεσαν όμως και τον θαυμασμό των δασκάλων αλλά και την ικανοποίηση που μόνο εμείς μπορούμε να νιώσουμε όταν δουλεύουμε με άξιους μαθητές!

Όσα προσκόμματα κι όσες δυσκολίες συναντήσουν εκπαιδευτικοί αποφασισμένοι και μία τάξη μαθητών οργανωμένη, πειθαρχημένη, από υποστηρικτικές οικογένειες θα καταφέρουν τον σκοπό τους, να κάνουν το σχολείο χαρούμενο τόπο!

Τα έργα των μαθητών θα περαστούν με ειδικό λούστρο και θα κοσμήσουν τους τοίχους του σχολείου μας.

Δείτε φωτογραφίες από τις δημιουργίες των παιδιών μας!

Copyright © 2023. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση