Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Αγαπητοί γονείς,

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν στις 2 Απριλίου με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Το 2021 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Η.Π.Α. Το μήνυμα γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle και όπως συνήθως το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά (από τη Λότη Πέτροβιτς Ανδριτσοπούλου).

 

Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μια εκδήλωση στην τάξη ή τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Ωστόσο εμείς γιορτάζουμε αυτή την ημέρα διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ένα παραμύθι στο διαδικτυακό μας μάθημα και κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Δείτε το αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το οποίο επιμελήθηκε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του σχολείου μας κ. Κεντρωτή Ελευθερία. 

Δείτε επίσης και τη συλλογή με γραμματόσημα από διάφορα κράτη του κόσμου εμπνευσμένη από το έργο του διάσημου παραμυθά σε επιμέλεια της κ. Ελευθερίας Κεντρωτή!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © 2021. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση