Ενημέρωση των γονέων για τη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω της νέας απόφασης του ΥΠΑΙΘ για χρονική επέκταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου της κ. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποιείται η διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια αναγκαιότητα λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, όμως σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία και την αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Υφυπουργού η διαδικασία περιλαμβάνει την υποχρέωση των γονέων να μπουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να προβούν σε δημιουργία μαθητικού λογαριασμού.

Προκειμένου όμως να αποφευχθεί μια τεράστια ταλαιπωρία των γονέων λόγω της ταυτόχρονης μαζικής εισόδου χιλιάδων γονέων στην πλατφόρμα αλλά και λόγω των περιορισμένων τεχνικών γνώσεων επί του θέματος μερίδας γονέων το σχολείο αποφάσισε :

Τη δημιουργία λογαριασμών από το σχολείο για όλους τους μαθητές του και την κοινοποίηση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο e-mail που μας έχετε δηλώσει) των ονομάτων χρήστη (user name) καθώς και των κωδικών πρόσβασης (Password).

Ήδη το σχολείο έχει δημιουργήσει λογαριασμούς για όλους τους μαθητές του και εσείς δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε για το θέμα αυτό.

Οι λογαριασμοί αυτοί θα ενεργοποιηθούν με τη συναίνεσή σας. Όποιος δε συναινεί στην περιγραφόμενη διαδικασία καλείται μέχρι την Τρίτη 24/3/2020 και ώρα 12:00 με e-mail (36dimperisteriou@gmail.com) να μας ενημερώσει σχετικά. Με την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας το σχολείο θεωρεί ότι ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Με την είσοδο των μαθητών στη σχετική πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα από μέρους σας για αλλαγή του Password, ώστε κανείς άλλος πλην των κηδεμόνων τους να μην έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λόγω του τεράστιου φόρτου του δικτύου η διαδικασία για τις λοιπές προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι πολύ χρονοβόρα. Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την, κατά το δυνατόν, συντομότερη υλοποίησή τους.

Αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί έχοντας από το σχολείο μόνο το όνομα χρήστη «προσκαλούν» τον/τη μαθητή/μαθήτρια με ηλεκτρονικό μήνυμα να εγγραφεί στην «εικονική τάξη». Η εκπαίδευση αυτή είναι ασύγχρονη και αφορά κυρίως τη διατήρηση της επαφής δασκάλων και μαθητών και θα περιλαμβάνει έντυπα, επαναληπτικές ασκήσεις κλπ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © 2020. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση