Δράση Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων στο σχολείο μας !

Αγαπητοί γονείς,

Με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειές σου, μείωσε τα απόβλητά σου», οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (16-24 Νοεμβρίου 2019), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Η φιλοσοφία της ενημερωτικής εκστρατείας εστιάζει στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle) και προτρέπει το κοινό να υιοθετήσει καλές συνήθειες για τη μείωση αποβλήτων.

  • Επιλέξτε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για να μεταφέρετε τα ψώνια σας
  • Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενη κούπα-κύπελο και καλαμάκι για τον καφέ, το νερό και ροφήματα
  • Αποφύγετε τη σπατάλη τροφίμων που δημιουργεί οργανικά απόβλητα και τη χρήση πλαστικών μαχαιροπίρουνων και πιάτων μίας χρήσης
  • Προτιμήστε την αγορά προϊόντων «χύμα», όταν σας δίνεται η ευκαιρία ή επιλέξτε συσκευασίες μεγάλου μεγέθους
  • Προτιμήστε οικολογικά, επαναφορτιζόμενα ή αναγομωμένα προϊόντα και χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες
  • Πιείτε νερό της βρύσης όταν αυτό είναι πόσιμο και μειώστε την κατανάλωση του εμφιαλωμένου
  • Περιορίστε όσο γίνεται τη χρήση του εκτυπωτή σας
  • Ξεκινήστε την κομποστοποίηση
  • Προσφέρετε τα παλιά σας ρούχα και παπούτσια
  • Δανειστείτε ή ενοικιάστε εργαλεία
  • Επισκευάστε προϊόντα ή συσκευές που έχουν χαλάσει

Ο Δήμος Περιστερίου δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Μαίρης Τσιώτα, θέλοντας να ενισχύσει έμπρακτα την κοινή αυτή ευρωπαϊκή προσπάθεια, να ενημερώσει κάθε πολίτη για την σημασία και την αξία της ανακύκλωσης και στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων «Δρω-Ανακυκλώνω-Ζω», υλοποιεί δύο επί μέρους δράσεις με τίτλο «Ανακυκλώνω με τους συμμαθητές μου» και «Ανακυκλώνω στο Άλσος», αντίστοιχα.

Η δράση «Ανακυκλώνω με τους συμμαθητές μου», απευθύνεται (και) στους μαθητές του σχολείου μας, που είναι ένα (1) από τα είκοσι (20) δημοτικά σχολεία του δήμου στα οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί γωνιές ανακύκλωσης αποτελούμενες από συλλέκτες για συσκευασίες, χαρτί και καπάκια. Μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, καλούνται να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά στην γωνιά ανακύκλωσης του σχολείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Με την λήξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, υπηρεσίες του δήμου θα συλλέξουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα συγκεντρωθούν και στα σχολεία θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.

Η δράση «Ανακυκλώνω στο Άλσος», απευθύνεται σε όλους τους πολίτες οι οποίοι καλούνται να επισκεφτούν το Άλσος Περιστερίου και να εναποθέσουν ανακυκλώσιμα υλικά -συσκευασίες, μέταλλα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού- στο Κινητό Πράσινο Σημείο, που βρίσκεται στην είσοδο του Άλσους. Στόχος μας είναι η πράξη αυτή να γίνει καθημερινή συνήθεια.

Copyright © 2019. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση