Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ “ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ”

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας. Το σχολείο μας, σύμφωνα και με προηγούμενη ενημέρωσή σας, έχει ενταχθεί από φέτος στο πρόγραμμα αυτό δυνάμει του ΦΕΚ 3508/21-8-2018 τ. Β΄.

Το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών (ανεξάρτητα από το εισόδημά τους) προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν ορίσει τα συναρμόδια υπουργεία.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η συγκατάθεσή σας μέσω της υπογραφής από μέρους σας σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης την οποία θα επιστρέψετε στο σχολείο έως και την Παρασκευή 28/9/2018.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © 2018. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση