Ενημέρωση των μαθητών μας για το διαδίκτυο από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον κ. υποδιευθυντή της υπηρεσίας. Οι έμπειροι αξιωματικοί με απλά λόγια έδωσαν οδηγίες και συμβουλές στα παιδιά ώστε να μπορούν να πλοηγούνται στο διαδίκτυο ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες που διασφαλίζουν την ασφάλειά τους.

Για πληρέστερη ενημέρωση μαθητών – γονέων αλλά και εκπαιδευτικών δημοσιεύουμε χρήσιμο υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (οδηγίες – συμβουλές – δωρεάν προγράμματα – παιχνίδια) :

Ενημερωτικά βίντεο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Δείτε τα παρακάτω βίντεο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο:

Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο πάντα να ζητάς βοήθεια!

«Παντοπωλείο»: σποτ οικονομικές απάτες 

Δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις

Εσύ αποφασίζεις τι πρέπει να γνωρίζουν οι άλλοι για σένα

Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο;

Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση

Μπείτε στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ειδικά για τα παιδιά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και δείτε πολύτιμο υλικό που έχει αναρτήσει η υπηρεσία για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Δείτε επίσης :

Ασφαλής Πλοήγηση στο Internet: Τι να Προσέχουμε.

Παιχνίδι για παιδιά για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο: Πατήστε εδώ για να παίξετε ένα ακόμα παιχνίδι για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Παιχνίδι «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Μεταβείτε στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και παίξτε το παιχνίδι σχετικό με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την ασφάλεια αυτών στο Διαδίκτυο. Για να μεταβείτε στη σελίδα, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασής μου; Παρακάτω δίνονται ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να επιβεβαιώσετε πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασης (password) τον οποίο χρησιμοποιείτε:  How Secure Is My Password?Password Strength Checker

Δράση Ενημέρωσης Ασφαλούς Διαδικτύου. Μεταβείτε στην επίσημη σελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους.    Για να μεταβείτε στη σελίδα, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» το K9 Web Protection, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας φίλτρων στο Διαδίκτυο για γονικό έλεγχο.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση