5η Ενημέρωση από την Ψυχολόγο του σχολείου μας

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να ανταμώσουμε σύντομα.

Λόγω της παρούσας συνθήκης που διανύουμε παρατηρούμε πως η καθημερινότητα και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μας έχει αλλάξει καθώς έχει κατακλυστεί από διαδικτυακά μαθήματα, video games, παιχνίδια, παιδικές σειρές στον υπολογιστή και στην τηλεόραση, σερφάρισμα στο ίντερνετ και ώρες ασχολίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ακούνε μουσική μέσω υπολογιστή, επικοινωνούν με φίλους μέσω υπολογιστή, παίζουν μέσω υπολογιστή με τον κίνδυνο να εξαρτηθούν να είναι όλο και μεγαλύτερος.

Αγαπητοί γονείς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φροντίστε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του παιδιού σας ώστε να προλάβετε πιθανό κίνδυνο.

Τι παιχνίδια παίζει, τι ιστοσελίδες επισκέπτεται και ποιοι το προσεγγίζουν στα διαδικτυακά μέσα.

Για το λόγω αυτό παραθέτω σε συνημμένο αρχείο ενημερωτική αφίσα αναφορικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας.
Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΠΜ/ 177197/Δ7.

Για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη παραμένουμε σε επαφή.
Στη διάθεσή σας
Νημά Βασιλική
Ψυχολόγος

Brochure_Cyberbullying

 

Αφήστε μια απάντηση