Ο Ήλιος… φίλος ή εχθρός;

Γεια σας παιδιά!!!

Οι μύθοι του Νάρκισσου και του Ηλιοτρόπιου από το προηγούμενο μάθημά μας και η υπερβολική για την εποχή ζέστη που βιώσαμε όλοι στα μέσα Μαΐου (άνοιξη ακόμη) μου έδωσε την ιδέα να ασχοληθούμε με τον ΗΛΙΟ και να μάθουμε λίγα πράγματα για αυτόν και άλλα ακόμη με αφορμή αυτόν μιας και σε λίγες μέρες μπαίνουμε και ημερολογιακά στο καλοκαίρι.

Τι είναι λοιπόν ο ήλιος;

Ποιες εργασίες επιτελεί και πόσο σημαντικός είναι για την ζωή πάνω στον πλανήτη μας;

Είναι φίλος μας ή εχθρός μας;

Οι γιατροί από τη μία μας λένε να βγαίνουμε στον ήλιο για να μπορέσει ο οργανισμός μας να συνθέσει την πολύτιμη για την υγεία μας βιταμίνη D και από την άλλη μας λένε να αποφεύγουμε τον ήλιο γιατί είναι επικίνδυνος για την υγεία μας. Μπερδευτήκατε ε;;;  Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξεμπερδέψουμε λίγο τα πράγματα μέσα από αυτό το μάθημα της νέας μας ηλεκτρονικής τάξης.

Ο είναι το σημαντικότερο ουράνιο σώμα του αστρικού μας συστήματος και γύρω από αυτόν κινούνται η Γη και άλλοι πλανήτες. Είναι το κοντινότερο άστρο στη Γη η οποία χρειάζεται έναν ολόκληρο χρόνο για να γυρίσει γύρω από τον ήλιο και καθώς γυρίζει αλλάζουν και οι εποχές.

Από τη Γη ο Ήλιος φαίνεται σαν ένας τέλειος στρογγυλός κίτρινος δίσκος. Είναι τόσο φωτεινός που δεν επιτρέπει σε άλλα αστέρια να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του τον κάνουν μοναδικό και το τελειότερο αστέρι του σύμπαντος, πάνω απ’ όλα γιατί είναι ικανό να συντηρεί ζωή στη γη, στον μοναδικό πλανήτη που αποδεδειγμένα φιλοξενεί ζωντανούς οργανισμούς, τουλάχιστον με τις μέχρι σήμερα γνώσεις μας.

Μας χαρίζει φως και ζεστασιά. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ζωή πάνω στη Γη μας.

Στο εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας βίντεο μπορούμε να μάθουμε περισσότερα

Και μην ξεχνάτε περιμένουμε πάντα τις ζωγραφιές / εργασίες σας στο mail του σχολείου για να τις αναρτήσουμε στο blogs να τις βλέπετε όλοι όπως κάνουμε και στην πραγματική μας τάξη.

Πίνακας αναρτήσεων εργασιών νηπίων

 

Αφήστε μια απάντηση