Μένω σπίτι με…. παραμύθι

Εμείς μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας αλλά ο χρόνος δεν σταματά και εξακολουθεί να κυλά και να μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη μεγάλη διπλή γιορτή της χριστιανοσύνης και της πατρίδας μας στον Ευαγγελισμό και την γιορτή του 1821. Σας παραθέτουμε λοιπόν ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα κεντήματα, τα λιθόγλυπτα και τα υφαντά της ελληνικής λαϊκής τέχνης, που το διαβάζουμε κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου “ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ της Ευγενίας Φακίνου. Δείτε επίσης ένα αυτοσχέδιο βίντεο της Γρηγορίας Θεοδωρίδου ” 25η Μαρτίου 1821 για παιδιά” το οποίο βασίστηκε στην εικονογράφηση των βιβλίων “Η πρώτη μου Ιστορία, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και “Η Πρώτη μου Ιστορία, Κωνσταντίνος Κανάρης” του Φίλιππου Μανδηλαρά, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα βιβλία Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Κωνσταντίνος Κανάρης από τη σειρά “Η πρώτη μου Ιστορία” του Φίλιππου Μανδηλαρά

Κι όποιος θέλει μπορεί στη συνέχεια να το επεξεργαστεί σύμφωνα με το φυλλάδιο της δανειστικής βιβλιοθήκης κι αν θέλει  και μπορεί αναρτά το φυλλάδιο ή απλά μια σχετική ζωγραφιά να τη δουν και οι φίλοι του.

ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Επίσης μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι μνήμης με τους ήρωες του 1821  εδώ κι εδώ ή να φτιάξετε παζλ με την Ελληνική Σημαία και  τους ήρωες του 1821 εδώ κι εδώ ή αν μπορείτε να εκτυπώσετε, το ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙΑ να συμπληρώστε σε κάθε τσολιαδάκι ότι του λείπει ώστε να είναι όμοιο με το πρώτο.

Αφήστε μια απάντηση