Επιστροφή στο σχολείο

Ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς παιδιών του Νηπιαγωγείου, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων Π.Ε.

Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία ξανανοίγουν την Δευτέρα 1 Ιουνίου, αλλά με συνθήκες πολύ διαφορετικές, στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε όλοι και να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:

Θα φέρνετε τα παιδιά μέχρι την αυλής μας. Εκεί θα τα παραδίδετε στις δασκάλες που έχουν οριστεί υπεύθυνες. Κατά την αποχώρηση τα παιδιά θα αποχωρούν ανά τμήμα και οι γονείς θα περιμένετε έξω και σε απόσταση.

Ακολουθώντας τις εγκυκλίους και μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων δεν θα υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στα παιδιά των 2 τμημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην αυλή και όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο καιρός.

Οι τουαλέτες έχουν μοιραστεί έτσι ώστε κάθε τμήμα να έχει τη δική του τουαλέτα και βρύση.

Τα παιδιά θα πλένουν πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μία δραστηριότητα !

Έχει διαμορφωθεί στο σχολείο αεριζόμενος  χώρος ως χώρος αναμονής παιδιών που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στη διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανένας στο χώρο του σχολείου και αν συμβεί αυτό θα τηρείται λεπτομερές ημερολόγιο.

Κάθε παιδί θα έχει τα δικά του ατομικά υλικά. Γι’ αυτό στο εξής τα παιδιά θα έχουν στην τσάντα τους, για ατομική χρήση μία κασετίνα με μαρκαδόρους, και όλα όσα χρειάζονται.

Απαραίτητο είναι να έχουν πάντα μαζί τους αντισηπτικά μαντηλάκια και να εξοικειωθούν με την χρήση τους όποτε αυτό χρειάζεται, κάτι που θα τους βοηθήσει  και στην μετέπειτα σχολική τους ζωή.

Αντισηπτικά θα υπάρχουν στο σχολείο, αλλά η χρήση τους είναι υπό την ευθύνη και εποπτεία του εκπαιδευτικού.

Μιλήστε με τα παιδιά σας για την σημασία τήρησης των αποστάσεων και μέτρων αυτοπροστασίας, όπως για παράδειγμα να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, την μύτη και τα μάτια.

Καλό είναι κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, να γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών από σας στο σπίτι, έτσι ώστε να γνωρίζετε και να παρακολουθείτε καθημερινά την θερμοκρασία του.

Εάν το παιδί παρουσιάζει το παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, καταρροή, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός ή νιώθει αδιαθεσία) το κρατάμε σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο, μόνο όταν  το επιτρέψει ο παιδίατρος.

Το ίδιο πρέπει να γίνεται και όταν υπάρχει στο σπίτι σας κάποιο μέλος με ύποπτα συμπτώματα.

Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την πορεία της ασθένειάς του (αν υφίσταται). Πρέπει να έρθετε να πάρετε αμέσως το παιδί αν ειδοποιηθείτε.

Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στον περιορισμό της πιθανότητας διασποράς της νόσου covid-19 στην κοινότητά μας.

Τι πρέπει να γίνει αν έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νηπιαγωγείο, (παιδί, εκπαιδευτικός ή άλλο μέλος του προσωπικού).

Αν το τεστ βγει θετικό

  • Ενημερώνεται αμέσως το νηπιαγωγείο,  και ο ΕΟΔΥ
  • Ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί με τον υπεύθυνο του νηπιαγωγείου, για να γίνει η επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση όλων των πιθανών επαφών του κρούσματος (προσωπικού και παιδιών κ.λπ.),
  • Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της ίδιας ομάδας/τμήματος θα απομακρυνθούν από το νηπιαγωγείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, θα επιστρέψουν μετά από 10 ημέρες.
  • Η απομάκρυνση παιδιών/ προσωπικού άλλων τμημάτων ή και όλου του νηπιαγωγείου,  θα εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την ιχνηλάτηση των επαφών.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για μαθητές Νηπιαγωγείου



Λήψη αρχείου

 

Αφήστε μια απάντηση