Παίζουμε τα χρώματα!

Το βιβλίο A Color of his own του Leo Lionni είναι από τα αγαπημένα μας στο νηπιαγωγείο.  Ήρωας είναι ένας χαμαιλέοντας που στενοχωριόταν επειδή δεν είχε το δικό του χρώμα όπως όλα τα άλλα ζώα, αλλά άλλαζε διαρκώς εμφάνιση. Ώσπου γνώρισε έναν άλλο χαμαιλέοντα κι έγιναν αχώριστοι φίλοι. Πήγαιναν παντού μαζί κι έτσι είχαν κι οι δυο το ίδιο χρώμα! Την ιστορία την παρακολουθήσαμε στο ίντερνετ.

Ύστερα γίναμε εμείς χαμαιλέοντες και βγήκαμε στην αυλή μας να παίξουμε. Όποιο χρώμα λέγαμε, αυτό έπρεπε να πιάσουν τα παιδιά… ευτυχώς το γκράφιτί μας είναι πολύχρωμο και δε δυσκολεύτηκαν!

 

Στη συνέχεια χρωματίσαμε ένα φύλλο ο καθένας και με τα ίδια χρώματα έναν χαμαιλέοντα, τα κόψαμε και τα κολλήσαμε μαζί!

  

 

Μας αρέσει το παιχνίδι με τον χαμαιλέοντα κι έτσι τον ζωγραφίσαμε σ’ένα φύλλο χαρτί με το αγαπημένιο μας χρώμα και ψάξαμε σε σελίδες περιοδικών να βρούμε αντικείμενα με το ίδιο χρώμα. Τα κόψαμε και τα κολλήσαμε γύρω από τον χαμαιλέοντά μας. Τέλεια δουλειά απ’ όλους!

 

 

Αφού αναρτήσαμε τις δουλειές μας στον πίνακα της τάξης, τις παρατηρήσαμε και προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε ποιοι φίλοι έχουν το ίδιο αγαπημένο χρώμα και τι έχουν κολλήσει στο χαρτί τους!

 

Το τραγούδι λέει: “Παίζουμε τα χρώματα;”

κι αυτό κάναμε κι εμείς! Σχεδιάσαμε την παλάμη μας σε ένα χαρτί Α3 και τη ζωγραφίσαμε. Για περίγραμμα κολλήσαμε διάφορα σχηματάκια μικρά και γεμίσαμε το φόντο με νερομπογιές! Στο τέλος, πλαστικοποιήσαμε τις δημιουργίες μας κι έτοιμα τα σουπλά μας! Σε κάθε εργασία που απαιτεί λέρωμα τραπεζιών, τα χρησιμοποιούμε και διατηρούμε τα τραπεζάκια μας καθαρά!

 

Μοναδικά σουπλά από μοναδικά παιδιά!