Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου είναι η γιορτή της μητέρας! Γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου και γι’ αυτό σήμερα θα ασχοληθούμε με δραστηριότητες που θα τιμήσουμε τις μαμάδες μας!

Για αρχή, ξεφυλλίστε το βιβλιαράκι μας με τους πίνακες ζωγραφικής πατώντας πάνω του, ακούγοντας τις παρακάτω υπέροχες μελωδίες που είναι αφιερωμένες στις μαμάδες! Τι σας αρέσει στους πίνακες; Σας θυμίζει κάτι από τη δική σας μαμά;

Μουσική στη Μητέρα μου- Νίκος Ξυδάκης

Για τη Μητέρα-Γιώργος Χατζηπιερής

Και ακούστε το τραγουδάκι:

Στη γιορτή της Μητέρας-παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Ξεφυλλίστε και διαβάστε με τη μαμά σας, αλλά και με όλη την οικογένεια την αγαπημένη ιστορία “Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει”. Πατήστε πάνω στο βιβλίο για να ακούσετε την ιστοριούλα!

Κι άλλη μια ιστοριούλα “Το Δέντρο που Έδινε“. Πατήστε πάνω στο βιβλίο για να ακούσετε την ιστορία!

Ξέρετε πως μας αρέσει να δουλεύουμε ένα θέμα μέσα από τις Τέχνες! Τώρα θα γνωρίσουμε έναν Αυστριακό ζωγράφο τον Γκούσταφ Κλιμτ (Gustav Klimt) που ζωγράφισε τον πίνακα “Μητέρα και Παιδί”! Τι κάνει η μητέρα και το παιδί; Τι χρώματα χρησιμοποιεί ο ζωγράφος; Τι έχει η μητέρα στα μαλλιά της; Τι να σκέφτονται ή να ονειρεύονται οι δυο τους; Μπορείτε να ζωγραφίσετε κι εσείς τη μητέρα αγκαλιά με το παιδί της ή να εκτυπώσετε την εικόνα και τη χρωματίσετε!

  

Θυμάστε πόσο σας άρεσαν τα σταυρόλεξα που λύναμε στο σχολείο; Τώρα ετοιμαστείτε να λύσετε ένα ακόμα που είναι αφιερωμένο στη γιορτή της μητέρας! Προσπαθήστε να λύσετε τους γρίφους και μετά να γράψετε στον σωστό αριθμό την κατάλληλη λεξούλα! Συμβουλευτείτε και τον πίνακα με τις λεξούλες και προσοχή : να προσέξετε μην γράψετε το ίδιο γράμμα δύο φορές! Ένα κουτάκι χωράει μόνο ένα γραμματάκι! Περιμένουμε με χαρά να μας στείλετε τα λυμένα σταυρόλεξά σας! Καλή επιτυχία!   

 

 

 

 

 

 

Κι άλλη μια δραστηριότητα με θέμα τη μαμά! Πρώτα βρείτε τη λέξη ΜΑΜΑ και κυκλώστε τη, ύστερα ζωγραφίστε μέσα στην καρδούλα τη δική σας ΜΑΜΑ και γράψτε και τη λεξούλα!

Παρότι η λέξη ΜΑΜΑ είναι διαφορετική σε κάθε γλώσσα, είναι η πιο γλυκιά λέξη σε όλο τον κόσμο! Και θέλουμε να μάθουμε να τη φωνάζουμε στις διάφορες γλώσσες! Γι΄αυτό, πείτε στη μαμά να σας γράψει σε ένα χαρτάκι τη λέξη ΜΑΜΑ στη γλώσσα της και αφού το φωτογραφίσετε να μας το στείλετε με email για να φτιάξουμε την παρακάτω αφίσα με τη λέξη ΜΑΜΑ σε όλες τις γλώσσες της ομάδας μας!

Ώρα για ένα ακόμη δώρο για τις μαμάδες σας! Θα φτιάξουμε ένα κολιέ να τα χαρίσουμε σε εκείνες! Χρησιμοποιήστε διάφορα ζυμαρικά που έχετε στο σπίτι, βάψτε τα χρωματιστά με τέμπερες και αφού στεγνώσουν, περάστε τα προσεκτικά μέσα από ένα σχοινάκι ή κορδονάκι! Φτιάξτε διάφορα μοτίβα, με διαφορετικά ζυμαρικά ή διαφορετικά χρώματα. Βάλτε τη φαντασία σας να δημιουργήσει τα πιο όμορφα κολιέ για τις μαμάδες σας! Στο τέλος μπορείτε να στολίσετε με φιογκάκια, κορδέλες, φτερά ή ό,τι άλλο υλικό έχετε στο σπίτι! Χαρίστε τα στις μαμάδες σας μαζί με ένα γλυκό φιλί! Χρόνια πολλά μαμά!

  

Τι πιο ωραίο να φτιάξετε και μια καρτούλα για τη μαμά σας! Κάντε το σχήμα ή εκτυπώστε την παρακάτω κάρτα, κάντε μια ωραία ζωγραφιά και μην ξεχάσετε να γράψετε: ΜΑΜΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ! Σίγουρα το ομορφότερο δώρο!