Μένουμε σπίτι-Μαθαίνουμε τους αριθμούς παίζοντας!

Και τώρα ώρα για παιχνίδι με τους αριθμούς!

Θυμάστε πώς παίζαμε με τους αριθμούς στο Νηπιαγωγείο μας; Βάζαμε κάτω από κάθε αριθμό τόσα μολύβια όσα μου λέει ο αριθμός!

Ή φέρναμε αντικείμενα από την τάξη μας και όσα μας έλεγε ο αριθμός τόσα  βάζαμε κάτω από την καρτέλα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο σπίτι. Γράψτε σε χαρτάκια τους αριθμούς και παίξτε, τοποθετώντας τον σωστό αριθμό αντικειμένων κάτω από κάθε καρτέλα.

Θυμάστε και το επιτραπέζιο παιχνίδι μας με την αβγοθήκη και τα χρώματα; Τώρα μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι σας αλλά να παίξετε με τους αριθμούς. Γράψτε τους αριθμούς στον πάτο της αβγοθήκης και παίξτε με όσπρια, όπως φασόλια. Βάλτε τόσα φασόλια σε κάθε θήκη όσα λέει ο αριθμός και ζητήστε από τους γονείς ή τα αδέρφια σας να ελέγξουν αν είναι σωστά! Προσοχή! Θυμηθείτε τους αριθμούς στον πίνακά μας!

Επίσης, βάζαμε τους κύβους μας στη σειρά από το μεγαλύτερο στο μικρότερο και ανάποδα. Εσείς μπορείτε να πάρετε τα παιχνίδια σας και να τα βάλετε στη σειρά! Ποιο αυτοκινητάκι είναι το μεγαλύτερο; Ποιο μολύβι είναι το μικρότερο;

Και τώρα θυμηθείτε τα τραγουδάκια μας! Τα 5 μικρά πιθηκάκια αλλά και τα τραγουδάκια με τους αριθμούς! Πάμε να τα τραγουδήσουμε δυνατά!

5 ΠΙΘΗΚΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ

Τραγουδάμε για τους αριθμούς

Θέλετε να προσπαθήσετε να τους γράψετε; Μια ωραία ιδέα είναι να ζητήσετε από τη μαμά ένα μπολάκι ή ταψάκι, να βάλετε μέσα λίγο αλεύρι ή ζάχαρη, να το απλώσετε και με το δαχτυλάκι σας να γράψετε τους αριθμούς! Κι αν κάνετε λάθος, κανένα πρόβλημα! Απλώστε πάλι το αλεύρι ή τη ζάχαρη στην επιφάνεια και προσπαθήστε ξανά και ξανά και ξανά!

Τέλος, μπορείτε να περάσετε και στο χαρτί. Εκτυπώστε τα παρακάτω βιβλιαράκια ή φτιάξτε τα μόνοι σας σε χαρτιά. Στα κενά ορθογώνια μπορείτε να γράψετε τους αριθμούς, να ζωγραφίσετε τόσα αντικείμενα όσα λέει ο αριθμός ή να κόψετε από φυλλάδια, περιοδικά, παλιά βιβλία, εικόνες και να κολλήσετε τόσες όσες λέει ο αριθμός!