Καλή Πρωτομαγιά!

Θυμάστε που είχαμε μιλήσει για την Άνοιξη λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία μας; Που είχαμε πει πως έχει 3 παιδιά; Τον Μάρτη, τον Απρίλη και τον Μάη; Θυμάστε που φορέσαμε τον Μάρτη για να μην μας κάψει ο ήλιος! Και είχαμε φτιάξει και τον Τροχό των 4 Εποχών;

  

Τώρα ήρθε ο Μάης και πλέον μυρίζει για τα καλά Άνοιξη! Αλλά πώς ακούγεται; Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτή η μελωδία; Ακούστε  Είναι η Άνοιξη του Vivaldi που είχαμε ακούσει στο νηπιαγωγείο μας και είχαμε παίξει θεατρικό παιχνίδι με τη μουσική! Ακούστε τη ξανά και ξανά και χορέψτε όπως νιώθετε τη μελωδία!

 

Είχαμε μιλήσει για τα χελιδόνια που έρχονται, για τις πασχαλίτσες και τις μελισσούλες. Ορίστε και οι αντίστοιχες λεξούλες, όποιος θέλει να τις αντιγράψει σε ένα χαρτάκι και να ζωγραφίσει τη δική του εικόνα!

Είχαμε παρατηρήσει και ορισμένους πίνακες ζωγραφικής πολύ γνωστών καλλιτεχνών!

  

Τώρα θα γνωρίσουμε τον παρακάτω πίνακα του πολύ γνωστού ζωγράφου Πικάσο! Κοιτάξτε, ένα χέρι κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια. Μιας που είναι πρωτομαγιά θέλετε να το κάνετε κι εσείς; Βάψτε με τέμπερα την παλάμη σας ή σχεδιάστε με ένα μολύβι το σχήμα της παλάμης σας και χρωματίστε τη. Μέσα στην παλάμη ζωγραφίστε λουλούδια, σαν να τα κρατάτε! Γίνετε κι εσείς ζωγράφοι!

 

Ας γνωρίσαμε και τον γνωστό ζωγράφο Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο (Giuseppe Arcimboldo), ο οποίος ζωγράφιζε πρόσωπα με …φρούτα και λαχανικά. Ο παρακάτω πίνακας λέγεται Άνοιξη και είναι το πρόσωπο ενός ανθρώπου από λουλούδια! Μπορείτε να τον παρατηρήσετε προσεχτικά και να απαντήσετε στις ερωτήσεις:

1) είναι άντρας ή γυναίκα; 2) τι χρώματα είναι τα λουλούδια που βλέπετε 3) από τι είναι φτιαγμένο το ρούχο του ανθρώπου; Τέλεια!

Κι αν θέλετε λόγω Πρωτομαγιάς να κάνετε ένα στεφάνι, να μια ωραία ιδέα! Κόψτε έναν κύκλο από χαρτόνι και κολλήστε μέσα αβγοθήκες που τις έχετε πρώτα βάψει, βάλτε μέσα κι ένα μπαλάκι από πλαστελίνη ή κάντε ένα μπαλάκι μικρό από χαρτοπετσέτα κι έτοιμο!

 Ώρα να παίξουμε με τα χρώματα! Χρωμάτισε κάθε εικόνα με τα χρώματα που λέει ο κάθε αριθμός! Κάτω από κάθε χρώμα γράψε και την λεξούλα, όπως δείχνει κι ο πίνακας! Κι όποιος δεν έχει εκτυπωτή, σχεδιάζει ένα δικό του λουλούδι ή μια πεταλούδα, γράφει τους αριθμούς και χρωματίζει σύμφωνα με τις οδηγίες.

  

Στη συνέχεια, ελάτε να βρούμε τις διαφορές στις παρακάτω δυο εικόνες. Διαφέρουν σε 7 σημεία, βρείτε τα και κυκλώστε τα στην πρώτη εικόνα. Καλή επιτυχία!

Και τώρα ώρα για ένα πείραμα! «Τα μαγικά λουλούδια» ! Κόψτε και χρωματίστε πολλά λουλούδια, τσακίστε τις άκρες τους προς τα πάνω και στη συνέχεια ρίξτε τα προσεκτικά σε μια λεκανίτσα ή πιατέλα με νερό! Θα τα δείτε να ανθίζουν! Δοκιμάστε το στο σπίτι, θα σας ενθουσιάσει! Καλή επιτυχία!

Για περισσότερες ανοιξιάτικες ιδέες, σας περιμένει μια έκπληξη σε λίγες μέρες στο blog μας!

Αφήστε μια απάντηση