Γνωριμία με τα ονόματά μας

Πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο και η γνωριμία μεταξύ μας είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά στην τάξη μας.Να συστηθούμε στους καινούριους μας φίλους και να μάθουμε και τα δικά τους ονόματα. Παίξαμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας στην παρεούλα. Είπαμε όλοι το όνομά μας φωναχτά και ψιθυριστά, χορέψαμε  και τραγουδήσαμε καθώς συστηνόμασταν στην ομάδα, παίξαμε με μουσικά όργανα συλλαβίζοντας  το όνομά μας   ή ακόμα κρατώντας ένα δεινοσαυράκι, που αποφασίσαμε να είναι ο βοηθός της τάξης μας φέτος!

        

Μάθαμε να αναγνωρίζουμε το όνομά μας στις κάρτες που μας είχαν ετοιμάσει η δασκάλες και παίξαμε παιχνίδια προσπαθώντας να αναγνωρίσουμε και τις κάρτες των φίλων μας.

         

Παίξαμε με το παρουσιολόγιο της τάξης, που φέτος αποτελείται από πολλά δεινοσαυράκια!

Κάθε πρωί που ερχόμαστε στο σχολείο, διαλέγουμε ένα δεινοσαυράκι και κολλάμε τη φωτογραφία μας και το όνομά μας σ’ αυτό. Το μεσημέρι όταν φεύγουμε, τα ξεκολλάμε. Την επόμενη μέρα διαλέγουμε ένα άλλο δεινοσαυράκι, ώστε να περάσουμε από  όλα τα δεινοσαυράκια του παρουσιολόγιου.

       

Τέλος , ασχοληθήκαμε με το αρχικό γράμμα του ονόματός μας, φτιάχνοντας μια όμορφη εργασία για να στολίσουμε την τάξη μας. Ζωγραφίσαμε με μαρκαδόρους και κηρομπογιές το αρχικό γράμμα του ονόματος μας και το διακοσμήσαμε όπως άρεσε στον καθέναν μας , καλλιεργώντας τη δημιουργικότητά μας.

   

Στη συνέχεια φωτογραφηθήκαμε κάνοντας πως κρατάμε ή σπρώχνουμε το αρχικό μας γράμμα. Αφού κολλήσαμε τις φωτογραφίες μας δίπλα στο αρχικό μας γράμμα ,διακοσμήσαμε το χαρτί κάνοντας βούλες με δαχτυλομπογιές.

  

Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και το δείξαμε με περηφάνεια στους γονείς μας όταν μας έφεραν στο σχολείο την επόμενη μέρα!

      

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση