Παρουσίαση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Καθώς πλησιάζει η μέρα της παρουσίασης του προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων,  οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στο σχολείο μας. Συζητήσαμε στην παρεούλα τι θέλαμε να παρουσιάσουμε εκεί σε όλα τα σχολεία που θα μας παρακολουθούσαν και αποφασίσαμε να οπτικοποιήσουμε με ένα μικρό δρώμενο: την αφίσα που είχαμε φτιάξει για να στείλουμε στην έκθεση!

Οι «Ντετέκτιβ των Αγαλμάτων», λοιπόν, θα ζωντάνευαν στην σκηνή της Τεχνόπολης! Ψάξαμε για τα ίχνη των ζώων στο διαδίκτυο και τα εκτυπώσαμε. Παίξαμε με αυτά και ξεχωρίσαμε σε ομάδες ποια ίχνη ανήκουν στο κάθε ζώο. Επίσης κατασκευάσαμε μεγεθυντικούς φακούς, απαραίτητο εργαλείο για κάθε ντετέκτιβ!

   

Οι πρόβες για το δρώμενό μας ήταν πολλές και ανυπομονούσαμε να έρθει η μέρα να το παρουσιάσουμε στην Τεχνόπολη. Μάλιστα είχαμε κυκλώσει με κόκκινο μαρκαδόρο στο ημερολόγιο της τάξης μας την ημερομηνία 23-5-2019 που θα γινόταν η παρουσίαση, ώστε να μετράμε πόσες μέρες απομένουν μέχρι τότε. Κάναμε πρόβες μέσα στην τάξη, αλλά και έξω στην αυλή.

        

    

Γρήγορα και δημιουργικά κύλησε ο καιρός και έφτασε επιτέλους η μέρα της παρουσίασης στην Τεχνόπολη που περιμέναμε με τόση ανυπομονησία. Νωρίς το πρωί ξεκινήσαμε για την Τεχνόπολη με το πούλμαν που μας παρείχε ο Δήμος Αθηναίων για αυτή την μετακίνησή μας. Χαμογελαστοί ποζάρουμε περιμένοντας το πούλμαν.

Και να’ μαστε στην Τεχνόπολη, έξω από τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.

     

Στην συνέχεια , κατευθυνθήκαμε στον χώρο παρουσίασης , όπου συναντήσαμε πολλά σχολεία που θα παρουσίαζαν κι αυτά τη δουλειά τους. Καθίσαμε στις θέσεις μας και παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των άλλων παιδιών, μέχρι να έρθει η δική μας σειρά για τη δική μας παράσταση.

     

‘Εφτασε κι η σειρά μας! Περιμέναμε να ξεκινήσει η μουσική και αρχίσαμε! Η σκηνή της Τεχνόπολης ήταν όλη δική μας… Οι Ντετέκτιβ έφτασαν με το πούλμαν στο Μουσείο κι εκεί έψαχναν τα ίχνη των ζώων που ήταν αγάλματα, όπως η κουκουβάγια, το λιοντάρι, το σκυλί, το άλογο και το μυθικό τέρας, τη μέδουσα. Όταν τα εντόπισαν και σταμάτησε η μουσική, τα παιδιά είπαν δυνατά τα λόγια που είχαμε γράψει στην αφίσα. Στο τέλος, μια μαθήτρια πήρε το λόγο και θύμισε στα παιδιά πως αγάλματα δεν υπάρχουν μόνο στα μουσεία αλλά και στο δρόμο, όπως αυτό της Μελίνας Μερκούρη.  Υπό το ρυθμό του ταμπουρίνου τέσσερις μαθητές ήρθαν μπροστά στη σκηνή, κρατώντας ο καθένας μια φωτογραφία και αποκάλυψη… γυρνώντας τις φωτογραφίες αποκαλύφθηκε η φράση: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Το δυνατό χειροκρότημα που λάβαμε στο τέλος από όσους μας παρακολούθησαν, μας γέμισε χαρά και περηφάνεια!

    

Αφού τελείωσαν οι παρουσιάσεις όλων των σχολείων, ήταν ώρα να επισκεφτούμε τον χώρο της έκθεσης.Εκεί θα θαυμάζαμε τα εκθέματα που είχαν στείλει τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά και τα δικά μας: την αφίσα , το πόστερ και την εφημερίδα μας, που με τόσο κόπο και χαρά είχαμε φτιάξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

     

    

Η έκθεση της Τεχνόπολης μας άρεσε και νιώσαμε περήφανοι για τα δικά μας εκθέματα που τα εντοπίσαμε αμέσως στον χώρο,αλλά παρατηρήσαμε με ενδιαφέρον και τις δουλειές των υπόλοιπων σχολείων.

Μετά,  ήρθε η ώρα του φαγητού μας. Απολαύσαμε το πρόγευμα μας στον ήλιο κάνοντας πικ-νικ και δεν ξεχάσαμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους ανακύκλωσης που ήταν τοποθετημένοι παντού μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

  

Δεν θα μπορούσε να τελειώσει πιο όμορφα η εκδρομή μας στην Τεχνόπολη, παρά με λίγο παιχνίδι στην παιδική χαρά, όση ώρα περιμέναμε να έρθει να μας παραλάβει το πούλμαν.

  

Γεμάτοι χαμόγελα, αποκομίζοντας νέες εμπειρίες από την επίσκεψή μας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, επιστρέψαμε στο σχολείο μας!

Αφήστε μια απάντηση