Πασχαλινές δημιουργίες

Το Πάσχα φτάνει και η γιορτινή ατμόσφαιρα κυριαρχεί στο νηπιαγωγείο μας! “Λαγουδάκια”, “αβγά” και “κοτοπουλάκια” είναι οι προτάσεις των παιδιών για τις κατασκευές μας και οι δουλειές μας ξεκινούν! Ευκαιρία να εξοικειωθούν τα παιδιά με διαφορετικές  καλλιτεχνικές τεχνικές!

Πρώτα φτιάχνουμε τις πασχαλινές μας κάρτες με την τεχνική του πουαντιγισμού καιτη χρήση μπατονέτας. Προσθέτουμε στα λαγουδάκια μας αυτιά, κοιλίτσα, μουστάκια και γράφουμε “Καλό Πάσχα!”. Κολλάμε σε κάθε κάρτα και ένα χαρτί με την ευχή στις γλώσσες μας!

 

 

Συνεχίζουμε με την τεχνική του πουαντιγισμού, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποιούμε μανταλάκι και πομ πομ που το βουτάμε στην τέμπερα και χρωματίζουμε το λαγουδάκι ή το αβγό μας. Μετά κόβουμε το αβγό μας στη μέση και κολλάμε το μικρό κοτοπουλάκι, ενώ στα λαγουδάκια κολλάμε ένα καρότο.

 

 

 

Αν κάτι περιμένουν περισσότερο τα παιδιά είναι οι πασχαλινές λιχουδιές! Γι’ αυτό φτιάξαμε τα πιο ωραία και χαρούμενα καλαθάκια: κοτοπουλάκια! Τους κολλήσαμε ματάκια, ράμφος, φτερά και τα γεμίσαμε με γλυκίσματα!

 

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, φτιάχνουμε λαμπάδες στο σχολείο μας. Τις ντύσαμε με τσόχα και κάθε παιδί διάλεξε με τι υλικά θέλει να στολίσει τη λαμπάδα του: αβγουλάκια, λουλουδάκια, κορδέλες, ξύλινες πασχαλίτσες ή παπάκια… Είναι όλες μοναδικές και εντυπωσιακές!

 

Ήρθε η ώρα να στολίσουμε τα παράθυρα της τάξης μας και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε λαγουδάκια και αβγά με την τεχνική του βιτρώ! Τα παιδιά κόλλησαν μικρά χαρτάκια γκοφρέ μέσα στο περίγραμμα του λαγού και του αβγού, τα πλαστικοποιήσαμε κι έτοιμα! “Καλό Πάσχα” ευχόμαστε σε όλους όσους περνούν μπροστά από το σχολείο μας!

 

 

Φυσικά, τα πιο ωραία είναι τα αυθόρμητα, και τα λαγουδάκια που έφτιαχναν όλες αυτές τις ημέρες τα παιδιά στη γωνιά των κατασκευών είναι τα καλύτερα!

 

Κι επειδή παίζοντας μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο, παίξαμε πολλά παιχνίδια μαθηματικών: βάλαμε τα κόκκινα αβγουλάκια στη σειρά από το ένα ως το δέκα, λύσαμε sudoku με λαγουδάκια και αβγά, βρήκαμε στη σωστή διαδρομή για να φτάσει το λαγουδάκι στα αβγά του, στολίσαμε τα αβγά με γεωμετρικά σχήματα και μετρήσαμε πόσες μπάλες τρώει ο φαταούλας λαγός!

 

 

 

Καλό Πάσχα με Υγεία σε Όλους!