2 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

   Μετά τη χθεσινή ημέρα που γιόρταζε ο… Πινόκιο (λόγω πρωταπριλιάς!), σήμερα γιορτάζουν όλοι οι ήρωες των παραμυθιών! Συζητήσαμε πως σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και θυμήθηκαν τα παιδιά μια άλλη Παγκόσμια Ημέρα, αυτή  των Δικαιωμάτων του Παιδιού, για την οποία είχαμε μιλήσει τον Νοέμβρη. Κι επειδή αυτό τον καιρό μιλάμε για τα κάστρα και τους δράκους, μας επισκέφτηκε στην τάξη ένας δράκος, αλλά όχι τρομερός, απλά… διαφορετικός, γιατί δεν ήταν σαν όλους τους άλλους δράκους. Αυτός ο δράκος, όπως μας είπε, λάτρευε να διαβάζει ιστορίες! Και μας διάβασε τη δική του ιστορία, το Χατίρι του Δράκου!

Ήταν τόσο καλός ο δρακούλης ο Γλυκούλης, έτσι τον ονόμασαν τα παιδιά, που μας άφησε να παίξουμε μαζί του και να ξεφυλλίσουμε την ιστορία του! Έτσι, είδαμε καλύτερα τις εικόνες με τους φίλους του τους δράκους που ξεπήδησαν από τα βιβλία και μαζεύτηκαν στο σπίτι του για να του κάνουν παρέα!

Μάλιστα, του βρήκαμε κι εμείς ένα φίλο, στην μπλούζα ενός συμμαθητή μας! Και συζήτησαν οι δυο τους!

Κι επειδή σήμερα γιορτάζουν κι οι δράκοι των παραμυθιών, ο Γλυκούλης μας έφερε ένα δώρο…καρτελάκια πόρτας που γράφουν “Ησυχία! Ώρα για διάβασμα”, ώστε, όπως μας είπε, να μην μας ενοχλούν οι μεγαλύτεροι όταν διαβάζουμε στο δωμάτιό μας!

 

Τέλος, παίξαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το φιδάκι των βιβλίων, όπου σε μερικά τετραγωνάκια  εικονίζονται εξώφυλλα από γνωστά μας παιδιά βιβλία. Κι έγινε το αγαπημένο της τάξης μας!