Ανακύκλωση (5)- Ένας μπλε κάδος έξω από το σχολείο μας

Κι έφτασε η μέρα που περίμεναν τα παιδιά! Ο μπλε κάδος ήρθε έξω από σχολείο μας μετά από δικό μας αίτημα προς τον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων! Μόλις αντιληφθήκαμε πως οι κύριοι από τον Δήμου τον ξεφόρτωναν, βγήκαμε έξω και παρακολουθήσαμε τη διαδικασία.

 

Έχοντας κάνει τη σωστή προετοιμασία, ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας με τον μπλε κάδο. Πήραμε τις σακούλες με τα ανακυκλώσιμα υλικά που έφερναν τόσες μέρες τα παιδιά από το σπίτι τους και βγήκαμε στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το σχολείο μας. Αρχικά, περιεργαστήκαμε τον κάδο και κολλήσαμε πάνω στον κάδο τις ενημερωτικές αφίσες που είχαμε φτιάξει με το τι επιτρέπεται και τι όχι να πετάμε μέσα στον κάδο.

Σίγουρα όποιος χρησιμοποιήσει τον κάδο, θα ενημερωθεί από τις αφίσες μας!

   

 

Τώρα πρέπει να “ταϊσουμε” τον κάδο και τρώει μόνο ανακυκλώσιμα υλικά! Όλοι μαζί βοηθήσαμε να αδειάσουν οι γεμάτες τσάντες που είχαμε μαζέψει!

  

 

Κάνοντας το καθήκον μας ως “προστάτες” του κάδου, νιώσαμε περήφανοι και υποσχεθήκαμε ότι θα συνεχίζουμε να φέρνουμε από το σπίτι άχρηστα υλικά και θα τα πετάμε στον μπλε κάδο. Όπως, επίσης, θα αδειάζουμε στον μπλε κάδο και τα υλικά που μαζεύουμε στην “Άννα την Ανακύκλωση”, τον κάδο που έχουμε στην τάξη μας.

Τέλος, πήραμε ξανά φυλλάδια για τον μπλε κάδο, αλλά αυτή τη φορά θα τα μοιράσουμε σε γνωστούς, φίλους, στη γειτονιά μας, ώστε να ενημερωθούν όλοι για την άφιξη του κάδου και τη χρήση του!