Ανακύκλωση (3)-Περιμένοντας τον μπλε κάδο

Ήδη ξεκινήσαμε να γεμίζουμε την Άννα την Ανακύκλωση με ανακυκλώσιμα υλικά, όμως δεν είναι και τόσο μεγάλη για να τα χωρέσει όλα όσα φέρνουν τα παιδιά από το σπίτι τους. Συζητήσαμε το πρόβλημα με τα παιδιά κι αμέσως όλα πρότειναν να τα πετάμε στους μπλε κάδους που είναι στους δρόμους! Σωστά, όμως, στον δρόμο έξω από το σχολείο μας δεν έχει μπλε κάδο! Γι’ αυτό πρέπει να μας φέρουν έναν… από τον Δήμο Αθηναίων! Πράγματι, επικοινωνήσαμε με το τμήμα καθαριότητας του Δήμου και ζητήσαμε να τοποθετήσουν ένα μπλε κάδο ανακύκλωσης στο πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο μας. Όμως, “πώς θα ξέρουν οι άνθρωποι τι να πετάξουν μέσα;”, “κι αν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες της γειτονιάς δεν ξέρουν να διαβάζουν τι λέει ο κάδος;”, “κι αυτοί που δεν μιλάνε ελληνικά;”, ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσαν τα παιδιά. Κι έτσι προέκυψε η ιδέα να φτιάξουμε ενημερωτικές αφίσες και να τις κολλήσουμε στον κάδο όταν μας τον φέρουν, αλλά και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο να το μοιράσουμε στους δικούς μας αλλά και στη γειτονιά: “στο φούρνο”, “στο σούπερ μάρκετ” πρότειναν τα παιδιά!

Πρώτα, ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο αφίσες με θέμα τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Παρατηρήσαμε ότι περιελάμβαναν “εικόνες”, “φωτογραφίες”, “κείμενα”, “λόγια σε φούσκες”… και πήραμε πολλές ιδέες για την κατασκευή των δικών μας αφισών και του ενημερωτικού φυλλαδίου μας! Κι επειδή όλοι ξέρουν να “διαβάζουν” τις φωτογραφίες, αποφασίσαμε να φωτογραφήσουμε τα αντικείμενα που πρέπει να πετάμε στον κάδο, αλλά κι αυτά που απαγορεύεται. Κι η φωτογράφηση ξεκίνησε! Οι μικροί φωτογράφοι πήραν θέση και φωτογράφιζαν τους φίλους τους που κρατούσαν τα υλικά, αλλά κι αυτούς που ξέπλεναν στη βρύση τα κουτάκια!

 

Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε τις ενημερωτικές αφίσες για τον κάδο με το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να πετάμε μέσα και φτιάξαμε και μια αφίσα που αναρτήσαμε στο παράθυρό μας, ώστε να ενημερώσουμε τους γονείς αλλά και τους περαστικούς πως “ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ” που θα μας φέρει ο Δήμος Αθηναίων!

 

 

 

Περήφανοι για τις δουλειές μας, φωτογραφιζόμαστε με τις δημιουργίες μας!

 

Ετοιμάσαμε και το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα μοιράσουμε σε γνωστούς και φίλους στη γειτονιά μας, αλλά και στο συστεγαζόμενο Δημοτικό Σχολείο! Μπορείτε να το δείτε:  Φυλλάδιο Μπλε κάδος