Ανακύκλωση (2)-Εντός της τάξης

Κι αφού μάθαμε πολλά για την ανακύκλωση, ήρθε η ώρα να τα εφαρμόσουμε κι εντός της τάξης! Ως αληθινοί μπαταριοκυνηγοί, μαζεύουμε τις χαλασμένες μπαταρίες και τις τοποθετούμε στον κάδο ΑΦΗΣ που έχουμε στην τάξη μας. Επίσης, ξεκινήσαμε να μαζεύουμε ανακυκλώσιμα υλικά που φέρνουμε από το σπίτι:κουτιά από γάλα, καφέ, μαρμελάδα, ρολά υγείας, δοχεία απορρυπαντικών, καπάκια κι όλα βέβαια καλά πλυμένα!

 

Όμως, τι θα τα κάνουμε όλα αυτά τα υλικά; Θα τα στείλουμε για να ανακύκλωση! Γι’ αυτό χρειάζεται να κατασκευάσουμε έναν κάδο ανακύκλωσης εντός της τάξης! Κι η ιδέα για την κατασκευή του προέκυψε από ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα που διαβάσαμε. Έτσι, ξεκίνησε η  προσπάθεια! Μαζέψαμε όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά στην παρεούλα κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν κάδο-γλυπτό! Την Άννα την Ανακύκλωση! Πρώτα φτιάξαμε το κεφάλι της με ένα κουτί άδειο, τον λαιμό με ένα κουτί από τσάι, τα μαλλιά της από σακούλα του τοστ, το στόμα από καπάκια, σκουλαρίκια από καπάκια μαρκαδόρων, φόρεμα από χαλασμένες τσάντες, χέρια από ρολά κουζίνας και πόδια από κουτιά φρέσκο γάλα!

 

Κι έτοιμη η Άννα η Ανακύκλωση! Όμως κάτι της έλειπε….μα φυσικά, ένα στέμμα ως βασίλισσα της Ανακύκλωσης! Κόψαμε ένα κουτί από δημητριακά κι έτοιμο το στέμμα!

Περήφανοι για το έργο μας φωτογραφηθήκαμε μαζί με την Άννα την Ανακύκλωση! Από σήμερα θα τη φροντίζουμε καλά…θα τη γεμίζουμε μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά!

Κι έτσι φτιάξαμε τη γωνιά της ανακύκλωσης εντός της τάξης μας: η Άννα η Ανακύκλωση και δίπλα ο κάδος ΑΦΗΣ!

Κι επειδή σημαντική είναι κι η επαναχρησιμοποίηση των υλικών, είπαμε να το εφαρμόσουμε κι αυτό ως λύση! Εξοπλίσαμε τη γωνιά των κατασκευών μας με ανακυκλώσιμα υλικά, αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ξεκινήσαμε να δημιουργούμε!

 

Πλέον, μάσκες, κούκλες, ζωάκια, καδράκια κ.α. στολίζουν την τάξη μας!

 

Αφήστε μια απάντηση