Χρόνια πολλά ζωάκια!

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και φυσικά αποτέλεσε το θέμα της ημέρας! Μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας ζωάκια, μάθαμε ποιοι φίλοι μας έχουν κατοικίδια ζωάκια και ποιοι θα ήθελαν να έχουν. Συζητήσαμε για τις διαφορές μεταξύ των ήμερων και των άγριων ζώων, που θέλουν να είναι “ελεύθερα” στη φύση, όπως μας είπαν τα παιδιά.  Μιλήσαμε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν  και τα παιδιά σκέφτηκαν ορισμένους απ’ αυτούς, για παράδειγμα οι πυρκαγιές (όπως συνέβη το καλοκαίρι, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν), ο άνθρωπος που τα σκοτώνει ή τα αφήνει μόνα τους τους στο δρόμο κ.α.. Μιλήσαμε, επίσης, για ορισμένες οργανώσεις που έχουν αναλάβει να τα φροντίσουν, όπως ο Αρκτούρος και περιηγηθήκαμε στην ιστοσελίδα του

 

Μάθαμε για τα προστατευόμενα είδη από τις πληροφορίες που βρήκαμε στην ιστοσελίδα, όπως την αρκούδα, το λύκο, το ελάφι κ.α. και τους κινδύνους που τα απειλούν. Είδαμε και δυο βιντεάκια με το αρκουδάκι Πάτρικ που φρόντισε η οργάνωση Αρκτούρος όταν το βρήκε εγκατελελειμμένο και πώς το απελευθέρωσαν ένα χρόνο μετά.

Στη συνέχεια διαβάσαμε το βιβλίο Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε της Elisabeth Verdick

και αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια αφίσα όπου τα ίδια τα ζώα θα μας λένε τα δικαιώματά τους. Ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας ζώο κι όποιοι δυσκολεύονταν, ξεφύλλισαν βιβλία με ζώα από τη βιβλιοθήκη, εντόπισαν το ζώο που τους άρεσε, το ζωγράφισαν κι όλα τα ζωάκια μας τα κολλήσαμε στην αφίσα, μαζί με κάποιες μάσκες ζώων που χρωματίσαμε.

 

Στη μέση κολλήσαμε ένα ποιηματάκι για την ημέρα των ζώων που το μάθαμε να το λέμε όλοι μαζί και σε φούσκες γράψαμε τα δικαιώματα των ζώων.

 

Κι επειδή μας άρεσε η ιδέα με τις μάσκες, φτιάξαμε όλοι από μία για το σπίτι, αναγράφοντας μέσα σε μια καρδούλα “Παγκόσμια Ημέρα Ζώων”

 

Τέλος, ήρθε η ώρα για παιχνίδι! Με αφορμή την ιστορία του Πάτρικ, του μικρού αρκούδου που έχασε τη μαμά του, τα παιδιά αντιστοίχισαν το μεγάλο ζωάκι με το μικρό και επανασύνδεσαν την οικογένεια!

 

Κι επειδή, μπορεί να μην αρέσει στα ζωάκια να τους τραβάμε την ουρά, αλλά μεταξύ τους παίζουν διάφορα παιχνίδια, γίναμε κι εμείς “παιχνιδιάρικα ζωάκια” και κυνηγούσαμε τις ουρές των φίλων μας στην αυλή του σχολείου μας!

 

Χρόνια πολλά ζωάκια!!!