Οι στόχοι μας για το Νηπιαγωγείο

Με αφορμή τα βίντεο των περσινών μαθητών που είδαμε χθες και το τραγούδι για τον μικρό Σεπρέμβρη που βάζει τα κλάματα, ξεκινήσαμε να συζητάμε για το νηπιαγωγείο. «Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε σχολείο;», «Τι θέλουμε να μάθουμε στο σχολείο;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήσαμε σήμερα στην παρεούλα και καταγράψαμε τις απαντήσεις των μαθητών.

Στη συνέχεια, μας περίμενε μια έκπληξη! Μας επισκέφτηκε η κυρία Κουκουβάγια που έφερε μαζί της το βιβλίο της για να μοιραστεί μαζί μας την προσωπική της ιστορία! Διαβάσαμε το βιβλίο Κουκουβά του Kes Gray και συζητήσαμε για την ιστορία της μικρής  κουκουβάγιας, που δεν πήγαινε σχολείο και όλοι την κορόιδευαν γιατί δεν ήξερε ούτε διαβάζει, ούτε να μετρά. ‘Ωσπου το πάθημα της έγινε μάθημα, και κατάλαβε την αξία του σχολείου!

 Αφού μας αφηγήθηκε την ιστορία της, η κυρία Κουκουβάγια ρώτησε τα παιδιά τί θέλουν να κάνουν και να μάθουν στο νηπιαγωγείο και εκείνα απάντησαν: «Να μάθουμε να μετράμε», «Να διαβάζουμε», «Να ζωγραφίζουμε», «Να καταφέρουμε τις δύσκολες δουλειές», «Να παίζουμε όλοι μαζί», «Να κάνουμε υπολογιστή»

Και για να θυμόμαστε όλους τους στόχους μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μεγάλη ομαδική αφίσα! Φωτογραφηθήκαμε, ζωγραφίσαμε μπαλόνια με τα αγαπημένα μας χρώματα, γράψαμε τους στόχους μας και τα κολλήσαμε σ’ ένα μεγάλο χαρτί που αναρτήσαμε στην πόρτα της τάξης μας και … ιδού το αποτέλεσμα

 

Δεσμευτήκαμε πως θα πετύχουμε τους στόχους μας ως το τέλος της χρονιάς!

Καλή μας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση