Ένας μικρός Σεπτέμβρης…

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να φέρνει σε πολλούς χαμόγελα, γιατί πάνε στο “μεγαλύτερο” σχολείο και κάνουν καινούριους φίλους, όμως σε άλλους φέρνει… κλάματα!

Κι επειδή οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες για πολλά παιδιά, οι περσινοί μαθητές έχουν ένα μήνυμα για τους φετινούς! Τις τελευταίες μέρες της προηγούμεης σχολικής χρονιάς, ζητήσαμε από τα παιδιά να μας πουν τις εμπειρίες τους από το νηπιαγωγείο και συγκεκριμένα να μοιραστούν τις εντυπώσεις των πρώτων μερών με τους καινούριους μαθητές που θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο τη σχολική χρονιά 2018-2019  ! Και σήμερα ήρθε η στιγμή να δουν οι φετινοί μαθητές τα  σχετικά βίντεο.

“Στην αρχή μου έλειπε η μαμά μου αλλά μετά γνώρισα καινούριους φίλους και περνούσα ωραία στο σχολείο”, “Στενοχωριόμουν που έφευγε  η μαμά μου, αλλά της έδινα ένα φιλάκι και έπαιζα με τους φίλους μας”, ήταν μερικά από τα βιώματα των περσινών μαθητών που… βιώνουν και οι φετινοί!

 

Μετά τη συζήτηση στην παρεούλα για τα συναισθήματα των πρώτων ημερών στο σχολείο, ακούσαμε το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού Ένας μικρός γλυκός παλιός Σεπτέμβρης που βάζει τα κλάματα  όταν “στο σχολειό τον πάνε να μάθει γράμματα”…. και ζωγραφίσαμε τα τέσσερα πρώτα στιχάκια!

  

Σε λίγες μέρες φεύγει ο Σεπτέμβρης και σίγουρα θα σταματήσουν και τα κλάματα!