Η σημασία των γαλακτοκομικών για την διατροφή μας είναι γνωστή, οπότε η ενασχόληση με αυτή την διατροφική ομάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την θεματική μας αυτή ενότητα.
Οι μαθητές αρχικά έμαθαν για όλα τα τρόφιμα, τα οποία εντάσσονται στην συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και για τα ζώα από τα οποία προέρχονται.
Στην συνέχεια ήρθε η ώρα για την δική μας παρασκευή…
Φορέσαμε ποδιές και καπέλα, πλύναμε τα χέρια μας και πήραμε τον εξοπλισμό μας και μεταμορφωθήκαμε σε μάγειρες έτοιμους για δράση!!!
Τα υλικά αναμείχθηκαν με προσοχή και άψογη συνεργασία, το μίγμα χτυπήθηκε με το σύρμα και τοποθετήθηκε σε ατομικά κύπελα και μετά κατευθείαν στο ψυγείο.
Η κρέμα μας μετά από λίγη ώρα ήταν έτοιμη και την καταναλώσαμε με μεγάλη χαρά μετά το μεσημεριανό μας…
… αλλά πώς θα μπορούσαμε να θυμόμαστε μετά από καιρό την συνταγή για να την ξαναφτιάξουμε;
Και πώς θα μπορούσαμε να πούμε στην μητέρα μας να την φτιάξει και στο σπίτι;
Η απάντηση ήταν απλή….
Γράψαμε την συνταγή!!!
Και πλέον μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία, οποτεδήποτε το θελήσουμε!