Διαγωνισμοί

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2018-2019

22ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους πρόσφυγες και τίτλο «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι». 

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στον διαγωνισμό με τη δημιουργία μιας αφίσας, ο οποίος υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο  Παιδείας,  Έρευνας  και Θρησκευμάτων, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης – ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας – Ι.Π.Ε.Μ, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Συνήγορος του Πολίτη και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019: Εκπαιδευτική Δράση STEAM Νηπιαγωγείου- Μία βόλτα στην πόλη μου

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει με την κατασκευή μακέτας και το ρομποτάκι της τάξης μας Botley στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Δείτε το βίντεο της συμμετοχής μας: 

 35nip

 

 

 

Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μετά την περσινή επιτυχία του νηπιαγωγείου μας με τη διάκριση μαθήτριάς μας στην πρώτη θέση του διαγωνισμού για το σχολ. έτος 2017-2018, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και φέτος, στέλνοντας τις δημιουργίες μας με βασικό θέμα ένα πήλινο λυχνάρι που εκτίθεται στους χώρους του Μουσείου. Αρκετή φαντασία, χρώματα και πρωτότυπες ιδέες είναι η μαγική συνταγή! Καλή μας επιτυχία!

 

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα:«‘Κάνε μια ευχή’, είπε ο μαγικός καθρέφτης»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Με πολλή όρεξη και δημιουργική διάθεση δημιουργήσαμε τη δική μας ιστορία, την εικονογραφήσαμε και την αποστείλαμε στον διαγωνισμό.  Εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε και η κριτική επιτροπή!

 

Διαγωνισμός Μεταίχμιου σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού.

Το νηπιαγωγείο μας, στο πλαίσιο των φιλαναγνωστικών προγραμμάτων που υλοποιούμε, είναι συνδρομητής της παιδικής εφημερίδας «Παιδιά, διάλειμμα!» των εκδόσεων Μεταίχμιο. Όταν λάβαμε ταχυδρομικά την εφημερίδα και τη διαβάσαμε ομαδικά, τα παιδιά εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό για τα δικαιώματα του παιδιού, αφού το συγκεκριμένο θέμα το είχαμε ήδη δουλέψει στην τάξη μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου. Έτσι, συμμετέχουμε στον διαγωνισμό με την αφίσα που κατασκευάσαμε.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2017-2018

  • 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»Την σχολική χρονιά 2017 – 2018 το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα/ Διαγωνισμό: Κύπρος- Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες, το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Δ/νση Π.Ε. Σερρών, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

 

  • 21ος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες «Υπάρχουμε μαζί”

    Η ενασχόλησή μας με το προσφυγικό ζήτημα οδήγησε στην δημιουργία μίας αφίσας με την οποία συμμετείχαμε στον 21ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας «Υπάρχουμε μαζί»,
    ο οποίος οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
    Η αφίσα μας παρουσιάζεται στο αντίστοιχο άρθρο.

 

  • Μαθητικός διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Καν ’το ν’ ακουστεί 2018”

Οι μαθητές του σχολείου μας έστειλαν το Ραδιοφωνικό τους μήνυμα στον Διαγωνισμό «Καν ‘το ν’ ακουστεί 2018», που διοργανώθηκε από την επιστημονική εταιρεία «Διαθεματικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Δες το ειδώλιο αλλιώς»


Η ενασχόλησή μας με την Κύπρο μας οδήγησε στην γνωριμία μας με το με το Κυπριακό Σανιδόμορφο Ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ. και στην συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Δες το Ειδώλιο αλλιώς»,
που διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.