Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Διαφορετικότητα–Μοναδικότητα» και της συμμετοχής μας στο Πιλοτικό Δίκτυο Διαφορετικότητα την Παρασκευή στις 9/5/2025 υποδεχτήκαμε τους μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου και πραγματοποιήσαμε δράσεις με στόχο την δια ζώσης αλληλεπίδραση των μαθητών και την ανάπτυξη κοινωνικών και άλλων δεξιοτήτων.
Αρχικά, οι μαθητές της Ε1 τάξης τους ξενάγησαν στον αρχαιολογικό χώρο του σχολείου μας δείχνοντάς τους στοιχεία από την πρωτοβυζαντινή ιστορία της πόλης μας.
Στη συνέχεια, οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου μας παρουσίασαν βιωματικές δράσεις με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η ενσυναίσθηση και η ευαισθητοποίηση.
Τα παιδιά έφαγαν και έπαιξαν μαζί στην αυλή του σχολείου μας.
Ήταν μια αλλιώτικη σχολική μέρα!!!
Χαιρετηθήκαμε αναμένοντας την επόμενη συνάντησή μας.
Τις δράσεις του Προγράμματος συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Παναγιώτα Βαλσαμίδου, Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, Νίκος Σκοπελίτης και του 34ου Δημοτικού Σχολείου Σοφία Αξονίδου, Χριστίνα Γκόγκου, Στέλλα Καραπέτσα και Βασιλική Καραγκιόζη.