Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Arts clip art
Η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης είναι ένας διεθνής εορτασμός των καλών τεχνών, ο οποίος ανακηρύχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τέχνης στη Γουαδαλαχάρα με σκοπό την προώθηση της ευαισθητοποίησης για τη δημιουργική δραστηριότητα παγκοσμίως. Η ημερομηνία 15 Απριλίου αποφασίστηκε προς τιμήν των γενεθλίων του Λεονάρντο ντα Βίντσι. 

Η τέχνη καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την πολιτιστική ποικιλομορφία σε όλο τον κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή γνώσεων και στην ενθάρρυνση του διαλόγου. Η Ημέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία να γιορτάσουμε τους καλλιτέχνες και να τιμήσουμε τους υπέρμαχους της τέχνης, ειδικά τους αφανείς της ήρωες. Σε έναν κόσμο που διαρκώς φαίνεται ολοένα πιο απαισιόδοξος και πολύπλοκος, είναι άκρως σημαντικό να υποστηρίζουμε και να προστατεύουμε την τέχνη, καθώς η καλλιτεχνική ελευθερία αποτελεί σύμβολο και της προσωπικής μας ελευθερίας.

Πηγές: artbusinessnews.comwww.unesco.org

Στο εργαστήριο Πληροφορικής

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με τις τάξεις Δ2 και ΣΤ με θέμα τις Καλές Τέχνες. Αρχικά, με κλήρωση αποφασίστηκε με ποια τέχνη θα ασχοληθεί η κάθε ομάδα ή κάθε μαθητής (Αρχιτεκτονική, Ζωγραφική, Λογοτεχνία-Ποίηση, Μουσική, Θέατρο, Κινηματογραφία, Φωτογραφία, Κόμικς).

menoy 1Οι μαθητές του Δ2 ασχολήθηκαν με τις εξής τέχνες: Ζωγραφική, Μουσική, Θέατρο, Κινηματογραφία, Φωτογραφία και Κόμικς. Αναζήτησαν, συλλέξαν και διαχειρίστηκαν πληροφορίες από ποικίλα μέσα και πηγές και δημιούργησαν νέο ψηφιακό περιεχόμενο, δουλεύοντας με πρόγραμμα παρουσιάσεων. Ο χρήστης έχει την επιλογή του επόμενου περιεχομένου, κάτι σαν «μενού», με την εισαγωγή «ενεργειών» σε σχήματα και κουμπιά. Ο χρήστης αρκεί να «πατήσει» στα αντίστοιχα σημεία των παρουσιάσεων, όπου το «βελάκι» του ποντικιού γίνεται «χεράκι».

Κατεβάστε (download) τις εργασίες εδώ και επιλέξτε προβολή παρουσίασης (F5)!

σταυρολεξο

Οι μαθητές της ΣΤ ασχολήθηκαν με τις εξής τέχνες: Αρχιτεκτονική, Λογοτεχνία-Ποίηση και Κόμικς. Αναζήτησαν και συλλέξαν πληροφορίες στο διαδίκτυο και δημιούργησαν τα δικά τους σταυρόλεξα σε κατάλληλη ιστοσελίδα. Μπορείτε να λύσετε τα σταυρόλεξα; Κάντε κλικ παρακάτω και καλή επιτυχία!

Προσοχή! Πληκτρολογήστε τις απαντήσεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με πεζά γράμματα χωρίς τόνους.

Αρχιτεκτονική, Λογοτεχνία-ΠοίησηΚόμικς 

 

Καλή περιήγηση στο κόσμο των Τεχνών και της Τεχνολογίας φυσικά!

Η εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Χριστίνα Γκόγκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *