ΓΙΟΡΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Στην ευέλικτη ζώνη από φέτος  καθιερώθηκε για  το γ΄ τρίμηνο η Κυκλοφοριακή Αγωγή. Έτσι λοιπόν για μέρες δουλέψαμε πάνω σ’αυτό. Είδαμε ενημερωτικά βίντεο, συζητήσαμε, ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε μακέτες και σήματα ,μάθαμε τον Κ.Ο.Κ., παίξαμε παιχνίδια και σήμερα αφιερώσαμε τη μέρα σε μια γιορτή για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Η αυλή μας μεταμορφώθηκε σε χώρο διάβασης πεζών και τροχοφόρων. Η Τροχαία Πειραιά (και την ευχαριστούμε θερμά) μας έστειλε δύο τροχονόμους που μας έμαθαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και στη συνέχεια μας έκαναν μια προσομοίωση κυκλοφορίας με ποδήλατα και κράνη  φυσικά, που είχαμε φέρει  από το σπίτι μας.

Δύο παιδιά, ο Άγγελος κι η Αθηνά η Κορόζου, αθλητές ποδηλάτες, μας ενημέρωσαν τόσο για το άθλημα όσο και για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε κάνοντας ποδήλατο στον δρόμο.

Είπαμε τραγούδια στα αγγλικά και στα ελληνικά για την οδική ασφάλεια.Φτιάξαμε συνθήματα για τη ζώνη ασφαλείας και την οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ.

Παίξαμε παιχνίδια μέσα στην αυλή με τιμόνια,ζώνες,αμαξάκια,σήματα και φανάρια και ακούσαμε βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε πάντα και σαν πεζοί και σαν οδηγοί σε λίγα χρόνια.

Μια πολύ πολύ όμορφη διαδραστική γιορτή συνεργασίας, χαράς και γνώσης που θα θυμόμαστε για καιρό…

Υπεύθυνοι-ες Εκπαιδευτικοί:

Φανή Κωσταρά

Σιατραβάνη Σοφία

Σκάγκου Ελένη

Στρατηγού Ντίνα

Βλαχογιαννάκος Δημήτρης

Γκίτσας Χάρης

Παπαδοπούλου Άννα