Feed
Άρθρα
Σχόλια

Επίσκεψη στη γειτονική τους εκκλησία του Προφήτη Ηλία Ριζόπολης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ τάξης του 34ου Δ.Σ.Αθηνών

   Σκοπός της Διεύθυνσης του Σχολείου ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τη ζωή και το έργο του Προφήτη Ηλία, τον τρόπο λειτουργίας του Ναού και το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει η ενορία στους οικονομικά αδύναμους ενορίτες της.

   Τους μαθητές και τις μαθήτριες που λειτούργησαν ως μικροί δημοσιογράφοι  κάνοντας εύστοχες ερωτήσεις προς τους ιερωμένους υποδέχθηκαν ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ανδρέας  και ο επίσης πρωτοπρεσβύτερος  πατήρ Νικόλαος . Τους  μίλησαν για τη ζωή και το έργο του Προφήτη Ηλία , δείχνοντας τις αγιογραφίες του που κοσμούν το ναό και αναφέρθηκαν λεπτομερώς στο λειτουργικό μέρος της Εκκλησίας και την κατήχηση των νέων παιδιών όλων των βαθμίδων ,συνοδεύοντας τα παιδιά στην αίθουσα κατήχησης.

pic1

Επίδειξη αγιογραφίας του Προφήτη Ηλία  στους μαθητές από τον πατέρα Νικόλαο

pic2

Oι ιερείς μαζί  με τους μαθητές ψάλλουν το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία

 

   Στη συνέχεια οι δυο ιερωμένοι αφού έψαλαν μαζί με τα παιδιά το τροπάριο  του Προφήτη Ηλία αναφέρθηκαν στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Και συγκεκριμένα στη συλλογή τροφίμων και φρούτων από ενορίτες και άλλους εθελοντές της περιοχής τα οποία μοιράζονται τακτικά σε οικονομικά  αδύναμες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα.   

   Όπως επίσης  και στο καθημερινό μαγείρεμα  από εναλλασσόμενες ομάδες ενοριτισσών  που φροντίζουν για τη διακριτική διανομή τους σε όσους έχουν ανάγκη.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ τάξης  του 34ου  είχαν επίσης τη χαρά να επικοινωνήσουν για αρκετή ώρα με τις εθελόντριες της ενορίας  και να μάθουν λεπτομέρειες για την καθημερινότητά τους και την προσφορά τους  προς τους ενορίτες που έχουν ανάγκη.

pic3

Τα παιδιά συνομιλούν με τις εθελόντριες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ναό

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων