Στην καρδιά του χειμώνα!!!

 

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και παρατηρούμε τα χαρακτηριστικά του!!

Οι ηλιόλουστες μέρες της προηγούμενης εβδομάδας μας μπέρδεψαν λίγο αλλά αποτέλεσαν μια θαυμάσια ευκαιρία για να μάθουμε την μύθο της Αλκυόνης!!!

Τα φυλλοβόλα δέντρα της αυλής μας  έριξαν τα φύλλα τους!! Ευκαιρία να εκφραστούμε καλλιτεχνικά!!!

Και σιγά σιγά το κρύο δυνάμωσε και σε πολλά μέρη της Ελλάδας έριξε πολύ χιόνι!! Θα θέλαμε πολύ να έριχνε χιόνι και την πόλη μας. Ο χιονοπόλεμος και η κατασκευή χιονάνθρωπων είναι από τα αγαπημένα μας παιχνίδια στην αυλή… Δεν πειράζει όμως … φαντασία έχουμε και οι χιονάνθρωποι μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους…

Τα περισσότερα ζώα στο δάσος δεν θα έβρισκαν τροφή για το λόγο αυτό η Φύση τους χάρισε μοναδικά χαρακτηριστικά … στο καθένα ξεχωριστά!!

Μαθαίνουμε για τη χειμερία νάρκη και για να εξασκήσουμε την μνήμη μας μπορούμε να παίξουμε όσες φορές θέλουμε το παιχνίδι μνήμης ,,,

Αν μας αρέσει το τραγούδι, μπορούμε να τραγουδήσουμε ξανά το σπουργιτάκι…

https://www.youtube.com/watch?v=10MV9WLKSOA

Μα … και τα παραμύθια μας αρέσουν, κι ένα από τα αγαπημένα μας είναι “Το κόκκινο γιλέκο του Ρόμπιν”

Κι επειδή έχει πολύ κρύο, κι  πολύ ώρα μέσα στο σπίτι … επιτρέπεται λίγη  παραπάνω ώρα στον υπολογιστή ή στο κινητό με μερικά παιγνίδια από το παραμύθι!!

… κι ένα ακόμη παιχνίδι για να θυμηθούμε τα σχήματα!!

Όμως μπορούμε να παίξουμε και χωρίς υπολογιστή … όλη την οικογένεια μαζί!!

Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους με τρόπους πολλούς:

  1. Παίζουμε με τα ονόματα και φτιάχνουμε τους χιονάνθρωπους της οικογένειας: έναν χιονάνθρωπο για κάθε όνομα – μέλος της οικογένειας!!
  2. Κάθε μέλος της οικογένειας ζωγραφίζει τ0ν  δικό του χιονάνθρωπο δυο φορές και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε κάρτες για το δικό μας παιχνίδι μνήμης.
  3. Φτιάχνουμε κι άλλους παράξενους ανθρώπους παίζοντας με τις σύνθετες λέξεις : πατατάνθρωπους, λεμονάνθρωπους,  μανταρινοπορτοκαλάνθρωπους!!

Καλή χιονοδιασκέδαση!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση